Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Η ψηφιακή αναδιάρθρωση των τραπεζών είναι απαραίτητη – Μακροπρόθεσμα θα βγουν ωφελημένες

Business Insider: Η ψηφιακή αναδιάρθρωση των τραπεζών είναι απαραίτητη – Μακροπρόθεσμα θα βγουν ωφελημένες
Τα παλιά συστήματα είναι τόσο ξεπερασμένα, που δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσουν στο έπακρο την όλο και πιο πολύτιμη πηγή: τα δεδομένα
Σε μία αναπτυσσόμενη ψηφιακή οικονομία, οι τράπεζες εξαρτώνται όλο και περισσότερο από την αποτελεσματική επεξεργασία δεδομένων, για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών και των προϊόντων, αλλά και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης των κανονισμών.
Αλλά τα βασικά συστήματα λογισμικού, που εφαρμόστηκαν πριν από δεκαετίες, καθιστούν τις τράπεζες δυσκίνητες, έτσι η αντικατάσταση των παλαιών συστημάτων, ή "επισκευών", καθίσταται όλο και πιο απαραίτητη.
Αλλά αυτά τα συστήματα λογισμικού είναι πολύπλοκα και αρκετά θεμελιώδη, καθιστώντας τα δαπανηρά και πολύ δύσκολα να αντικατασταθούν, αποθαρρύνοντας τις περισσότερες τράπεζες από την προσπάθεια.
Ωστόσο, αυτό είναι ένα λάθος - οι τράπεζες πρέπει να εξοικειωθούν με τα λάθη και τις αστοχίες του συστήματος και να χρησιμοποιήσουν αυτές τις γνώσεις για να διασφαλίσουν ότι οι επιχειρήσεις τους παραμένουν σε καλό δρόμο.
Εάν γίνει αυτό, τα μακροπρόθεσμα οφέλη μιας γενικής αναδιάρθρωσης του συστήματος θα υπερτερούν κατά πολύ των βραχυπρόθεσμων κινδύνων.
Μία αναφορά από την κορυφαία ερευνητική υπηρεσία BI Intelligence του Business Insider, εξετάζει τις ελλείψεις που ενυπάρχουν στα σημερινά βασικά συστήματα, τον τρόπο βελτίωσης των πυρήνων νέας γενιάς σε αυτά τα προβλήματα, τα βήματα και τους παράγοντες που αναλαμβάνουν την αναδιάρθρωση ενός κεντρικού συστήματος.
Μερικά κεντρικά σημεία είναι:
Τα βασικά συστήματα λογισμικού, τα οποία τροφοδοτούνται από τις λειτουργίες για κάθε τραπεζικό προϊόν, είναι εκτεταμένα, σύνθετα και θεμελιώδη.
Αυτό κάνει τις επισκευές απογοητευτικές και δαπανηρές.
Αλλά τα παλιά συστήματα είναι τόσο ξεπερασμένα, που δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσουν στο έπακρο την όλο και πιο πολύτιμη πηγή: τα δεδομένα.
Αυτή η ανικανότητα πλήττει τις τράπεζες και καθιστά απαραίτητες τις γενικές ανακατασκευές αυτών των συστημάτων.
Οι νέοι πυρήνες έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις τράπεζες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα δεδομένα τους ,για να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών τους, κερδίζοντας γνώσεις.και μειώνοντας το εσωτερικό κόστος, εξοικονομώντας από τους ακριβούς ελέγχους συμμόρφωσης.
Οι τράπεζες δεν μπορούν να επανεξετάσουν τα συστήματά τους χωρίς βοήθεια.
Πρέπει να καλέσουν τους συμβούλους, τους προγραμματιστές συστημάτων, τους αναλυτές συστημάτων και τους παρόχους λογισμικού, για τέτοια τεράστια projects, έτσι ώστε να επιτύχουν και να αποδώσουν απτά αποτελέσματα.
Οι γενικές επισκευές είναι αναμφισβήτητα επικίνδυνες, αλλά οι τράπεζες χάνουν περισσότερα χωρίς να τις επιχειρούν.
Εάν λάβουν υπόψη τους κινδύνους και σχεδιάσουν το μέλλον προσεκτικά, θα έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης