Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Υψηλή η πιστωτική ποιότητα των καλυμμένων ομολόγων των ελληνικών τραπεζών

tags :
Deutsche Bank: Υψηλή η πιστωτική ποιότητα των καλυμμένων ομολόγων των ελληνικών τραπεζών
Τα καλυμμένα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών (χωρίς δημόσιο εκκρεμές καλυμμένο ομόλογο) διαθέτουν κάλυψη από στεγαστικές υποθήκες, χαμηλό LTV, μακρυπρόθεσμες λήξεις
Μπορεί ο όγκος των καλυμμένων ομολόγων των ελληνικών τραπεζών να είναι πάρα πολύ μικρός, περίπου 6 δισ. ευρώ, αλλά τα στοιχεία δείχνουν πολύ ισχυρή πιστωτική ποιότητα.
Αυτό αναφέρει η Deutsche Bank, στη σημερινή της ανάλυση για την αγορά καλυμμένων ομολόγων, τονίζοντας ότι τα ελληνικά καλυμμένα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών (χωρίς δημόσιο εκκρεμές καλυμμένο ομόλογο) διαθέτουν κάλυψη από στεγαστικές υποθήκες, χαμηλό LTV, μακρυπρόθεσμες λήξεις.
Μάλιστα, επικρίνει τα ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα του σκορ των εγγυήσεων που δίνει το σύστημα του οίκου Moody's, το οποίο φέρνει τους σχετικούς δείκτες στο 30%.
Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα του Moody's φαίνεται ότι οδηγούνται από μακροοικονομικό κίνδυνο.
Αν και όχι επιλέξιμα για το iBoxx, λόγω της υπο-διαβάθμισης, τα ελληνικά καλυμμένα ομόλογα είναι κατά 50% (σταθμισμένα)επιλέξιμα στις πράξεις της ΕΚΤ, αναφέρει η Deutsche Bank.
Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Ιουνίου είχε αναβαθμίσει η Moody’s την Ελλάδα στην κλίμακα Caa2 από Caa3 κατά μια κλίμακα και μετέτρεψε σε θετικό το outlook.
Η αναβάθμιση στις 23 Ιουνίου 2017 είχε τότε ουδέτερη επίδραση στην αγορά καθώς η Moody's προειδοποιoύσε ότι οι οικονομικοί, δημοσιονομικοί και πολιτικοί κίνδυνοι της Ελλάδας παραμένουν πολύ υψηλοί.
Η Moody’s θεωρεί ότι υπάρχουν βελτιωμένες δημοσιονομικές προοπτικές από το τέλος του 2016, που αναμένεται να οδηγήσουν σύντομα στην αντιστροφή της τάσης του δημόσιου χρέους της χώρας.
Επίσης καταγράφονται σημάδια σταθεροποίησης της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης