Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Δεν θα ξεπεράσει το 3% η αύξηση κερδών του S&P 500 για το γ’ τρίμηνο 2017

tags :
Goldman Sachs: Δεν θα ξεπεράσει το 3% η αύξηση κερδών του S&P 500 για το γ’ τρίμηνο 2017
Την καλύτερη πορεία εκτιμάται ότι θα εμφανίσει ο ενεργειακός κλάδος με αύξηση κερδών ανά μετοχή κατά 128%!
Με δεδομένη την έναρξη ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου οι επενδυτές της Wall Street στρέφουν την προσοχή τους στις εκτιμήσεις και τις συμβουλές κορυφαίων αναλυτών.
Σύμφωνα με τον Davis Kostin, αναλυτή της Goldman Sachs, το γ’ τρίμηνο θα αποδειχθεί ελαφρώς πιο δύσκολο για τις αμερικανικές εταιρείες απ’ ότι τα δύο προηγούμενα.
Πάντως η Goldman Sachs διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για τον δείκτη-βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, καθώς αναμένει ότι θα κλείσει το 2017 στις 2.400 μονάδες (δηλαδή θα υποχωρήσει σημαντικά από το τρέχον επίπεδο των 2.545 μονάδων), φθάνοντας στα τέλη του 2018 στις 2.500 μονάδες και στα τέλη του 2019 τις 2.600 μονάδες.



Ο Kostin εκτιμά ότι οι πωλήσεις γ’ τριμήνου θα ενισχυθούν κατά 7%, εξαιτίας «της καλής πορείας της οικονομικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με το αδύναμο δολάριο», αλλά προσθέτει ότι το περιθώριο κέρδους θα υποχωρήσει ελαφρώς στο 9,7%, παραμένοντας, πάντως, σε επίπεδα ρεκόρ.
Ο αναλυτής του αμερικανικού χρηματοοικονομικού ομίλου εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500 θα ενισχυθούν στο γ’ τρίμηνο –και κατά μέσο όρο- μόλις κατά 3%, ενώ στο α’ τρίμηνο 2017 η άνοδος ήταν 10% και στο β’ τρίμηνο 2017 έφθασε στο 8%.



Ο κλάδος που μοιάζει ασταμάτητος είναι αυτός Ενέργειας, με εκτίμηση ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα εμφανίσουν εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 128%.
Αντίθετα τα κέρδη ανά μετοχή στον Χρηματοπιστωτικό κλάδο εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν κατά 3%, ενώ στο α’ τρίμηνο είχαν ενισχυθεί 21% και στο β’ τρίμηνο κατά 10%.



Αιτία, σύμφωνα πάντα με τη Goldman Sachs είναι «η αδύναμη πορεία τόσο στην παροχή δανείων όσο και στο trading, αλλά και εξαιτίας των αρνητικών συνεπειών από τους τυφώνες που έπληξαν τις ΗΠΑ».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης