Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αντιστροφή του κλίματος στη Wall αναμένει η Morgan Stanley – Απογοητευτικά τα εταιρικά αποτελέσματα το γ' 3μηνο 2017

tags :
Αντιστροφή του κλίματος στη Wall αναμένει η Morgan Stanley – Απογοητευτικά τα εταιρικά αποτελέσματα το γ' 3μηνο 2017
Βέβαια, ο αναλυτής αισιοδοξεί πως το δ' 3μηνο 2017 το θετικό κλίμα θα επανέλθει
Τα επικείμενα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων της Wall Street το τρίτο τρίμηνο (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) του 2017 θα απογοητεύσουν τους επενδυτές, σύμφωνα με την εκτίμηση του -μέχρι πρότινος «ταύρου» των αγορών- κ. Michael Wilson, αναλυτή της Morgan Stanley.
Να σημειωθεί ότι η τιμή-στόχος (για το πρώτο 3μηνο του 2018) που έχει θέσει ο αναλυτής για τον δέικτη-βαρόμετρο S&P 500, είναι από τις πλέον αισιόδοξες, στις 2.700 μονάδες.
Παρόλα αυτά, σε σημείωμά του προς το επενδυτικό κοινό, αναφέρει πως τα οικονομικά αποτελέσματα -που έδωσαν μεγάλη ώθηση στις αμερικανικές αγορές τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους- θα προκαλέσουν υποχώρηση στις μετοχές των εισηγμένων.
«Τα νέα θα συστήνουν “sell”», σχολιάζει...
Η τράπεζα εκτιμά πως η μέση -ετήσια- αύξηση των κερδών για τις εισηγμένες του S&P υπολογίζτεαι σε μόλις 2,6% το γ' 3μηνο, όταν το πρώτο μισό του έτους ξεπερνούσε το 10%, με το μεγαλύτερο πλήγμα να δέχονται ο χρηματοπιστωτικός, ενεργειακός και τεχνολογικός κλάδος.





Βέβαια, ο αναλυτής αισιοδοξεί πως το δ' 3μηνο 2017 το θετικό κλίμα θα επανέλθει, με τον προβλεπόμενη αύξηση των κερδών να εκτιμάται σε 11%, ενώ περαιτέρω ώθηση θα δοθεί στην περίπτωση που η ανάπτυξη των Η.Π.Α. ξεπεράσει τις προβλέψεις, ή στην περίπτωση που εφαρμοστεί η πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Donald Trump.
Ενδεικτικά, η τράπεζα εκτιμά ότι ένας μέσος φορολογικός συντελεστής στο 25% -από 35% που είναι αυτή τη στιγμή- θα ενίσχυε κατά 6% τα εταιρικά κέρδη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης