Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Υποχώρηση του χρυσού στα 1.100 δολάρια ανά ουγγιά «βλέπει» η Goldman Sachs

tags :
Υποχώρηση του χρυσού στα 1.100 δολάρια ανά ουγγιά «βλέπει» η Goldman Sachs
Ο χρυσός είχε εκτοξευθεί στα 1.360 δολάρια ανά ουγγιά στις 8 Σεπτεμβρίου 2017...
Υποχώρηση του χρυσού ακόμη και στα 1.100 δολάρια αναμένουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, τη στιγμή που το πολύτιμο μέταλλο -περί τις 21:20- διαπραγματεύεται στα 1.285 δολάρια ανά ουγγιά.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα προς τους επενδυτές, το σημείο-«κλειδί» για τον χρυσό, στα 1.377-1.380 δολάρια, το οποίο και θα έδινε περαιτέρω ώθηση, δεν επιτεύχθηκε ποτέ.
Επικαλούμενοι την αντίστοιχη περίπτωση το περασμένο έτος αλλά και τα ιστορικά στοιχεία διαπραγμάτευσης του μετάλλου, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτό σηματοδοτεί μία αντιστροφή της ανοδικής πορείας που καταγραφόταν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, με το κατώτατο σημείο της επικείμενης πτώσης να φτάνει ακόμη και τα 1.100 δολάρια, τιμή κατά περίπου 13% χαμηλότερη από την τρέχουσα.
«Δεν θα υπάρχει πτώση περά από αυτό το σημείο», υπογραμμίζεται.



Εν μέσω γεωπολιτικής αβεβαιότητας με τη Βόρεια Κορέα, των αποτυχημένων πολιτικών του Donald Trump αλλά και του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, ο χρυσός είχε εκτοξευθεί στα 1.360 δολάρια ανά ουγγιά στις 8 Σεπτεμβρίου 2017, ωστόσο από τότε υποχωρεί σταδιακά.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης