Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προσδοκίες στο ΧΑ λόγω χαμηλών αποτιμήσεων – Ήπια άνοδο περιμένουν για σήμερα οι αναλυτές

tags :
Προσδοκίες στο ΧΑ λόγω χαμηλών αποτιμήσεων – Ήπια άνοδο περιμένουν για σήμερα οι αναλυτές
Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο και οι επενδυτές φοβούνται νέα ξαφνική πτώση η οποία θα μπορούσε να συμπαρασύρει όλο το ταμπλό 
Η εκτίμηση ότι οι αποτιμήσεις είναι πλέον εξαιρετικά φθηνές διατυπώνεται από τους αναλυτές της Euroxx στο σημερινό πρωινό τους σχόλιο.
Λόγω των χαμηλών αποτιμήσεων εκτιμούν ότι θα αυξηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν μετοχές που έχουν υποχωρήσει σημαντικά και έχουν γίνει ξανά ελκυστικές ενώ και τα αποτελέσματα εξαμήνου έδειξαν πως υπάρχουν δυνατότητες.
Ίσως αυτή η εξέλιξη να είναι ικανή ώστε το ΧΑ να μην υποχωρήσει περαιτέρω και να μην μπει ξανά σε φάση απαξίωσης με χαμηλούς τζίρους.
Οι τράπεζες ωστόσο θα παραμείνουν στο επίκεντρο καθώς οι επενδυτές φοβούνται νέο ξαφνικό κύμα πωλήσεων που θα μπορούσε να συμπαρασύρει όλο το ταμπλό .
Έτσι είναι επιφυλακτικοί και πάντα έτοιμοι να μειώσουν θέσεις.
Αν ωστόσο φανεί ότι δεν υπάρχει διάθεση για περαιτέρω πίεση στις τράπεζες σε συνδυασμό με τις ελκυστικές αποτιμήσεις κάποιων εταιρειών θα μπορούσε το ΧΑ να ξεπεράσει τις 770 μονάδες.

Euroxx

Οι αποτιμήσεις είναι τώρα εξαιρετικά φθηνές για να αγνοηθούν και αναμένουμε αγοραστικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Beta

Η ήπια ανοδική κίνηση μπορεί να συνεχιστεί στην εγχώρια αγορά με τον τραπεζικό κλάδο να σταθεροποιείται στη σημερινή συνεδρίαση.

Eurobank

Για σήμερα η αγορά είναι πιθανό να υποχωρήσει λόγω της ψυχολογίας στις διεθνείς αγορές.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης