Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι εκτιμήσεις των Goldman Sachs, Morgan Stanley και BofA για τον S&P 500 το 2017

Οι εκτιμήσεις των Goldman Sachs, Morgan Stanley και BofA για τον S&P 500 το 2017
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ο S&P 500 θα κλείσει το 2017 κινούμενος στο εύρος των 2.400 με 2.700 μονάδων

Οι τράπεζες στη Wall Street μπορούν να συμφωνήσουν τουλάχιστον σε ένα πράγματα αυτή τη στιγμή: ότι η επερχόμενη περίοδος ανακοίνωσης οικονομικών μεγεθών θα είναι καλή για τις μετοχές.
Εκεί που τα πράγματα περιπλέκονται είναι οι λόγοι για τους οποίους ισχύει αυτό.
Αρχικά λοιπόν η Goldman Sachs προβλέπει ότι οι bullish προσδοκίες σχετικά με τη μεταρρύθμιση της εταιρικής φορολογίας θα οδηγήσουν σε περαιτέρω υπερτίμηση των μετοχών.
Και η αγορά μπορεί να χρειαστεί απλά ένα εξωτερικό καταλύτη, με τον S&P να αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση κερδών κατά 5% αυτό το τρίμηνο, σε σχέση με τη διψήφια αύξηση που παρατηρήθηκε στα δύο πρώτα τρίμηνο του έτους.
Ο αντίκτυπος των καταστροφικών τυφώνων που έπληξε τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς θα δώσει επίσης στους επενδυτές μεγαλύτερη ανοχή για μια επιβράδυνση της αύξησης των κερδών, που θα μπορούσε να θεωρηθεί προσωρινή και ως εκ τούτου να έχει περιορισμένο αποτέλεσμα, επισημαίνει η Goldman.
«Αναμένουμε ότι οι επενδυτές θα αγνοήσουν την επιβράδυνση του EPS λόγω των προσωρινών επιδράσεων των τυφώνων και της επικέντρωσης στα οφέλη από τη μεταρρύθμιση της εταιρικής φορολογίας» αναφέρεται σε ανάλυση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.
Αισιόδοξη είναι και η Morgan Stanley, αλλά η στάση της πηγάζει περισσότερο από αυτό που θεωρούν ως υποτίμηση των οικονομικά αποτελεσμάτων.
Ενώ η τράπεζα αναγνωρίζει εύκολα ότι αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα των εταιρειών που διατηρούν τις προβλέψεις χαμηλές ώστε να μπορούν να τις ξεπεράσουν πιο εύκολα, το «μαζεύει» με την παραδοχή ότι η υπεραπόδοση των κερδών τείνει να αυξάνει τα μερίσματα.
Η Morgan Stanley υπογραμμίζει επίσης τη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των μελλοντικών κερδών 12μηνης χρήσης του S&P 500, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα:

Screen Shot 2017 10 09 at 11.05.09 AM

Η Bank of America Merrill Lynch συμμερίζεται την άποψη της Morgan Stanley ότι οι traders έχουν ήδη αρχίσει το trading βάσει των προσδοκιών για καλύτερα των αναμενόμενων κερδών.
Ενώ η τράπεζα λέει ότι «ένα καλό τρίτο τρίμηνο έχει προεξοφληθεί», αναγνωρίζει ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περαιτέρω κέρδη εάν οι εταιρείες παρέχουν θετική καθοδήγηση προς τα εμπρός.
«Η εταιρική αισιοδοξία που βασίζεται στην καθοδήγηση είναι κοντά σε υψηλά επίπεδα 7 ετών» επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση, όπου τονίζεται ότι «η συνέχιση αυτών των τάσεων μπορεί να είναι το κλειδί για την ισχύ της αγοράς».

Η πορεία του S&P

Έτσι λοιπόν τίθεται τώρα το ερώτημα - πώς αυτές οι θετικές προβλέψεις για τα κέρδη μεταφράζονται στις προσδοκίες του έτους S&P 500;
Εξάλλου, η αύξηση των κερδών υπήρξε ο πιο κρίσιμος πυλώνας της bull αγοράς 8,5 ετών, οπότε ο βαθμός στον οποίο μεταφράζεται τα κέρδη των μετοχών είναι εξαιρετικά σημαντικός.
Πιο αναλυτικά, λοιπόν, η Goldman Sachs εκτιμά ότι ο S&P 500 θα μειωθεί κατά περίπου 6% στις 2.400 μονάδες το 2017, ενώ η Bank of America Merrill Lynch εκτιμά ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στις 2.450 μέχρι τα τέλη του 2017.
Στον αντίποδα, η Morgan Stanley προσδοκά ότι ο δείκτης θα ανέλθει στα 2.700 μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης