Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Vertical Group: Οι τραπεζικές μετοχές ενδέχεται να καταρρεύσουν - Πολύ υψηλό το ρίσκο

tags :
Vertical Group: Οι τραπεζικές μετοχές ενδέχεται να καταρρεύσουν - Πολύ υψηλό το ρίσκο
Ωστόσο, ο αναλυτής της Vertical Group δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το πότε θα σημειωθεί ένα μεγάλο sell off
Την άποψη ότι η Wall Street είναι τόσο επικίνδυνη όσο ήταν στα τέλη του 1990 εξέφρασε ο Richard Bove τραπεζικός αναλυτής της Vertical Group θεωρώντας ότι το momentum -και όχι τα θεμελιώδη- οδηγεί τις τραπεζικές μετοχές υψηλά όλων των εποχών.
«Εάν δεν έχουμε κάποιο event στην οικονομία ή στην πολιτική ή κάπου που πρόκειται να δημιουργήσει μεγαλύτερο όγκο δανείων και καλύτερα περιθώρια κέρδους για τις τράπεζες, τότε ναι, θα καταρρεύσουν» δήλωσε ο Bove.
«Πιστεύω ότι το ρίσκο σε αυτές τις μετοχές είναι πολύ υψηλό την παρούσα στιγμή» τόνισε επίσης.
Επισημαίνεται ότι ο δείκτης των μεγάλων τραπεζών, ο SPDR S&P Bank ETF, ενισχύθηκε κατά 12% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.
Ο Bove επισημαίνει ότι το ράλι δεν δικαιολογείται από τους τελευταίους αριθμούς, ενώ προβλέπει ότι τα νέα αποτελέσματα από τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες θα είναι μέτρια στην καλύτερη περίπτωση.
Πάντως, ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το πότε θα σημειωθεί ένα μεγάλο sell off.
«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να πας με το ρεύμα» είπε ο Bove ενώ πρόσθεσε «το outlook από τη θεμελιώδη άποψη δεν είναι συναρπαστικό, όχι θετικό, αλλά η αγορά δεν ενδιαφέρεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης