Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Αδύναμος ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, παραμένει αρνητικός από το 2012

tags :
Citigroup: Αδύναμος ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, παραμένει αρνητικός από το 2012
Η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής θα παραμείνει ισχυρή το 4ο τρίμηνο του 2017
Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα υποχώρησε κατά στο 1% (ετήσια βάση) το Σεπτέμβριο, από 0,9% τον Αύγουστο και σύμφωνα με τις αναγνώσεις Ιουνίου και Ιουλίου.
Ο βασικός πληθωρισμός με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή υποχώρησε και πάλι σε αρνητικό έδαφος στο -0,1%, από 0,2% τον Αύγουστο και 0,5% κατά μέσο όρο τον Ιούνιο-Ιουλιο.
Ο πυρήνας του πληθωρισμού είναι σχεδόν σταθερά σε αρνητική περιοχή από το 2012 και ενώ οι τιμές φαίνεται ότι σταθεροποιήθηκαν κατά το παρελθόν έτος, δεν εμφανίζονται ακόμη ανοδικές τάσεις παρατηρεί η Citigroup.
Από την άλλη όμως, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 5,7% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο και κατά 3,2% σε ετήσια βάση την περίοδο Ιουνίου - Αυγούστου.
Αν και ελαφρώς χαμηλότερος από τον ρυθμό ανάπτυξης στην αρχή του έτους (9,4% το 1ο 3μηνο του 2017), ο ρυθμός ανάπτυξης παραμένει κοντά στον ταχύτερο ρυθμό που παρατηρήθηκε πριν από την εισαγωγή του ευρώ.
Ο βιομηχανικός δείκτης PMI ήταν πάνω από το όριο των 50 μονάδων τους τέσσερις τελευταίους μήνες, φθάνοντας στις 52,8 μονάδες το Σεπτέμβριο, υποδεικνύοντας ότι η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής θα παραμείνει ισχυρή το 4ο τρίμηνο, σχολιάζει η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης