Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Tressis Gestion: Το πετρέλαιο δεν φτάσει τα 60 δολ. κάποια στιγμή σύντομα

tags :
Tressis Gestion: Το πετρέλαιο δεν φτάσει τα 60 δολ. κάποια στιγμή σύντομα
«Οι ''ταύροι'' στην αγορά πετρελαίου δεν βλέπουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο που είναι η αποδοτικότητα και η τεχνολογία»
Απίθανο είναι πλέον η τιμή του πετρελαίου να φτάσει τα 60 δολ. ανά βαρέλι κάποια στιγμή σύντομα καθώς οι hawkish αναλυτές συνεχίσουν να αγνοούν τον «ελέφαντα στο δωμάτιο».
Αυτό δήλωσε στο CNBC ο Daniel Lacalle της Tressis Gestion.
«Οι ''ταύροι'' στην αγορά πετρελαίου δεν βλέπουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο που είναι η αποτελεσματικότητα και η τεχνολογία.
Ανεξαρτήτως του τι λένε, μειώνει τις εκτιμήσεις για την αύξηση της ζήτησης στην περιοχή κατά περίπου 500.000 με 600.000 βαρέλια την ημέρα» επεσήμανε ο ίδιος.
Όπως επεσήμανε ο Lacalle αν και ο ΟΠΕΚ στήριξε τις τιμές του πετρελαίου με τις προσπάθειες τους για τη μείωση των αποθεμάτων, δεν κατάφερε να αναγνωρίσει ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα.
«Το επίπεδο της επένδυσης που έχει πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία έχει προκαλέσει μια πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα που είναι απλώς αδύνατο να αντισταθμιστεί με μια κινεζική οικονομία που κινείται σε ένα διαφορετικό κράτος.
Η Κίνα έχει να κάνει λιγότερο με μια μαζική χρήση των βασικών προϊόντων και περισσότερο με τις υπηρεσίες» πρόσθεσε ο ίδιος.
Η Κίνα βασίζεται όλο και περισσότερο στην ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών, ιδίως τις υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας στον χρηματοοικονομικό τομέα και τον τομέα της τεχνολογίας, προκειμένου να περιορίσει την παραδοσιακή εξάρτηση της οικονομίας από τη βαριά βιομηχανία και τις επενδύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης