Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στην αγορά υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια αλλά μην φοβάστε

tags :
Goldman Sachs: Στην αγορά υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια αλλά μην φοβάστε
Αν και υπάρχουν σημάδια για επικείμενη διόρθωση στην αγορά, οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι
Οι επενδυτές πρέπει να ηρεμήσουν επισημαίνει η Goldman Sachs παρά το γεγονός ότι είδε προειδοποιητικά σήματα κορύφωσης της αγοράς.
Η επενδυτική τράπεζα δημιούργησε ένα δείκτη μέτρησης του κινδύνου για μια bear αγορά (Bear Market Risk Indicator) για να υπολογίσει πότε η αγορά έχει φτάσει στην κορύφωση της.
Aν και σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία ο δέικτης δείχνει «υψηλό κίνδυνο» μιας bear αγοράς, ο Peter Oppenheimer επισημαίνει ότι οι long επενδυτές πρέπει να ηρεμήσουν.
«Κατ' αρχάς, δεν έχει πολύ νόημα να προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε την απόλυτη κορυφή της αγοράς.
Εν μέρει γιατί αν πουλάτε λίγο νωρίς τότε είστε συνήθως στην ίδια θέση με κάποιον που περιμένει να ξεκινήσει μια bear αγορά» δήλωσε ο Oppenheimer.
«Το δεύτερο σημείο είναι ότι όταν έχεις μια bear αγορά δεν αρχίζει μια μεγάλη κατάρρευση προς μία κατεύθυνση.
Υπάρχει η τάση για μεγάλη αστάθεια γύρω από την κορύφωση της αγοράς.
Και σχεδόν πάντα μια διόρθωση ακολουθείται από μια πολύ απότομη άνοδο, έτσι τυπικά έχεις άλλη μια ευκαιρία για επανεκτίμηση», πρόσθεσε.
Η τράπεζα πρόσθεσε ότι καθώς οι χρηματοοικονομικές ανισορροπίες και ο πληθωρισμός είναι χαμηλοί σήμερα, υπήρχαν σοβαροί λόγοι να «ανησυχούμε λιγότερο από ό,τι στο παρελθόν».
Ωστόσο, ο Oppenheimer παραδέχτηκε ότι η εποχή των εύκολων χρημάτων ώθησε τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία και επομένως οποιαδήποτε διόρθωση θα μπορούσε να είναι απότομη.
«Κατά μία έννοια, αυτό που είδαμε τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι ένα περιβάλλον αποπληθωρισμού στην πραγματική οικονομία αλλά σημαντικός πληθωρισμός στα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία» ανέφερε και πρόσθεσε «πολλά από αυτά αντανακλούν τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια και το QE (ποσοτική χαλάρωση) και ώθησε τους επενδυτές στην καμπύλη κινδύνου, πληρώνοντας πολύ περισσότερα για τα περιουσιακά στοιχεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης