Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η DBRS επιβεβαιώνει την ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τον Καναδά, με σταθερό trend

tags :
Η DBRS επιβεβαιώνει την ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τον Καναδά, με σταθερό trend
Το ακαθάριστο δημόσιο χρέος ανέρχεται σε 92% του ΑΕΠ...
Σε επιβεβαίωση της ανώτατης αξιολόγησης «ΑΑΑ» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Καναδά προχώρησε ο -καναδικός- οίκος αξιολόγησης DBRS, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (trend) και «R-1» τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Οι αξιολογήσεις βασίζονται στην μεγάλη και διαφοροποιημένη οικονομία του Καναδά, στη συνετή μακροοικονομική πολιτική και τους ισχυρούς δημόσιους θεσμούς.
Οι δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές αναμένεται να κλιμακωθούν σταδιακά, καθώς κλείνει το «κενό» παραγωγής και αυξάνονται οι πληθωριστικές πιέσεις.
Ωστόσο, η αβεβαιότητα σχετικά με τις εμπορικές και φορολογικές πολιτικές των Η.Π.Α. δημιουργεί κινδύνους, επισημαίνεται.
Τα υψηλά επίπεδα χρέους των νοικοκυριών αφήνουν την οικονομία ευάλωτη σε κρίσεις, ενώ επιπλέον, οι τιμές των κατοικιών σε Τορόντο και Βανκούβερ αυξάνουν τους φόβους για «φούσκα».
Αν και το ακαθάριστο δημόσιο χρέος ανέρχεται σε 92% του ΑΕΠ, το καναδικό δημόσιο επωφελείται από σημαντικά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.
Κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2017, η οικονομία επεκτάθηκε κατά 3,4% σε ετήσια βάση, τη στιγμή που η αύξηση της απασχόλησης έχει σταθεροποιηθεί.
Να σημειωθεί ότι το Δ.Ν.Τ. προβλέπει αύξηση του καναδικού ΑΕΠ κατά 3% το 2017 και 2,1% το 2018.
Η Τράπεζα του Καναδά έχει ήδη αρχίσει να αποσύρει τα έκτακτα νομισματικά της μέτρα, αυξάνοντας σταδιακά το βασικό επιτόκιο, στο 1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης