Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και όχι το Brexit, η μεγαλύτερη ανησυχία για τις βρετανικές αγορές

tags :
JPMorgan: Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και όχι το Brexit, η μεγαλύτερη ανησυχία για τις βρετανικές αγορές
Οι χρηματιστηριακές αγορές του νησιού χαρακτηρίζονται από γενναιόδωρα μερίσματα στους μετόχους και «αμυντικές» επενδύσεις
Τη στιγμή που φουντώνουν οι ανησυχίες για μη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών σε ό,τι αφορά στην επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., οι οικονομολόγοι της JPMorgan αναδεικνύουν μία έτερη πηγή ανησυχίας για τη βρετανική οικονομία και τα τοπικά χρηματιστήρια, που δεν είναι άλλη από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής που ακολουθούν -σταδιακά- ορισμένες μεγάλες κεντρικές τράπεζες, παγκοσμίως.
Όπως αναφέρει η αμερικανική τράπεζα, οι χρηματιστηριακές αγορές του νησιού χαρακτηρίζονται από γενναιόδωρα μερίσματα στους μετόχους και «αμυντικές» -αποστροφή κινδύνου- επενδύσεις.
Ως αποτέλεσμα, ως απόρροια των αυξημένων επιτοκίων, οι υψηλότερες αποδόσεις στις υπόλοιπες αγορές θα οδηγήσουν πολλούς επενδυτές εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.
Μια έτερη δυσκολία αποτελεί το γεγονός πως το δολάριο Η.Π.Α. φαίνεται να ανακάμπτει μετά την πτώση του έναντι των ανταγωνιστικών νομισμάτων μέσα στο 2017, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει τις τιμές των βασικών εμπορευμάτων και -επακόλουθα- πολλές εισηγμένες του δείκτη FTSE100.
Η JPMorgan έχει θέσει την τιμή-στόχο για τον δείκτη-βαρόμετρο σοτ τέλος του 2017, στις 7.500 μονάδες.
Σε ό,τι αφορά στο Brexit, επισημαίνεται ότι η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αύξησε στο 25% την πιθανότητα να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να έχει καταλήξει σε μια συμφωνία «διαζυγίου», από 15% προηγουμένως.
Με την πιθανότητα του “no deal” να αποτελεί ενεργό μέρος της πολιτικής συζήτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και μερικές εβδομάδες, η εμπιστοσύνη μας... έχει κλονιστεί λίγο, ανέφεραν οι οικονομολόγοι της JPMorgan, σε σημείωμα προς τους πελάτες.
«Ως αποτέλεσμα, αναθεωρήσαμε το σύνολο των πιθανοτήτων μας για την έκβαση του Μαρτίου του 2019 να δείξει μια κάπως υψηλότερη πιθανότητα για μια “μη συμφωνία”».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης