Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η πιθανότητα διόρθωσης της Wall Street είναι μεγαλύτερη από ποτέ - Στα τελευταία στάδια η bull market

tags :
Morgan Stanley: Η πιθανότητα διόρθωσης της Wall Street είναι μεγαλύτερη από ποτέ - Στα τελευταία στάδια η bull market
Οι αποδόσεις είναι συνήθως πολύ ισχυρές στο τέλος της bull market
Καθώς οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές καταρρίπτουν συνεχώς τα υψηλά τους, ο στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley, Michael Wilson, του οποίου ο στόχος των 2.550 μονάδων για τον S&P 500, από τον περασμένο Αύγουστο, μόλις παραβιάστηκε, αναφέρει ότι ανησυχεί δεδομένου ότι η Fed θα ακολουθήσει αυστηρότερη πολιτική, το δολάριο θα ενισχυθεί και τα ακραία επίπεδα σχεδόν σε κάθε οικονομικό δείκτη θα καταστήσει σχεδόν αδύνατη τη μελλοντική βελτίωση.
Ο Wilson λέει ότι βλέπει τώρα "μεγαλύτερο κίνδυνο για μια διόρθωση από ό, τι έχουμε δει μέχρι τώρα..."
Αν οι μετοχές ακολουθούν το πρότυπο που έχουν στο παρελθόν, οι ανησυχίες για τη μείωση του ισολογισμού της Fed, την αβεβαιότητα σχετικά με την υποψηφιότητα του Προέδρου της Fed και τις διαπραγματεύσεις για τη φορολογική νομοθεσία θα προκαλέσουν τη διόρθωση.
Από την αρχή του Οκτωβρίου του 2017, το 65% των κινδύνων που συνδέεται με τις μετοχές του S&P 500 είναι ανεξήγητο βάση ενός συνόλου έξι μακροοικονομικών παραγόντων κινδύνου που διατηρούσε η Morgan Stanley τις τελευταίες 63 ημέρες.



Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από την εποχή της οικονομικής κρίσης, αναφέρει η Morgan Stanley στο report της.
Και αν επεκταθεί η περίοδος σύγκρισης στις 252 ημέρες, το μέτρο του ειδικού κινδύνου για τις μετοχές είναι το υψηλότερο από το 2001, την περίοδο της φούσκας των εταιριών του διαδικτύου, δείχνουν τα δεδομένα Morgan Stanley.
Οι αποδόσεις περίπου του 54% των διαχειριστών αμοιβαίων κεφαλαίων που επενδύουν σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεπερνούν τα σημεία αναφοράς τους που είχαν θέσει για το 2017, το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας σε αυτή την εποχή του χρόνου, σύμφωνα με στοιχεία της Bank of America Merrill Lynch που αρχίζουν από το 2009.
Αν διατηρήσουν το ρυθμό τους στο τέλος του δ' τριμήνου του 2017, θα είναι το πρώτο έτος από το 2007 - ακριβώς την εποχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης - όπου περισσότερα από τα μισά αμοιβαία κεφάλαια υπερέβησαν τα σημεία αναφοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία.



Στη ρίζα της ανθεκτικότητας υπήρξε η μέση συσχέτιση μεταξύ των μετοχών και των δεικτών ο οποίος μετράει τον βαθμό στον οποίο κινούνται.
Συνοψίζοντας, η Morgan Stanley πιστεύει ότι η κυκλική αγορά ταύρων που άρχισε το 2009 είναι πολύ ανθεκτική, αλλά είναι πιο σίγουρη από ποτέ ότι βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια.
Οι αποδόσεις είναι συνήθως πολύ ισχυρές στο τέλος και οι επενδυτές δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να χάσουν τέτοιες κινήσεις, δεδομένης της πιθανότητας χαμηλότερων αποδόσεων από τις κανονικές τοποθετήσεις.
Πιστεύει επίσης ότι ο επόμενος μήνας προσφέρει μεγαλύτερη πιθανότητα για διόρθωση της τάξεως του 5%+ από ό, τι είδαμε από το καλοκαίρι του 2016.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης