Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έρευνα BofA: Σε περαιτέρω άνοδο του Nasdaq ποντάρουν οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων

tags :
Έρευνα BofA: Σε περαιτέρω άνοδο του Nasdaq ποντάρουν οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων
Σε ό,τι αφορά στους μεγαλύτερους κινδύνους, το 34% «τρέμει» ένα λάθος στη νομισματική πολιτική από Fed και Ε.Κ.Τ.
Σε επιπλέον άνοδο του τεχνολογικού δείτκη της Wall Street ποντάρουν οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων που συμμετείχαν στην έρευνα της Bank of America (BofA), καθώς το 29% των 179 ερωτηθέντων (διαχειρίζονται συνολικά 516 δισ. δολάρια) εκτιμά πως τα στοιχήματα του επενδυτικού κοινού για ενίσχυση του Nasdaq είναι το «πολυπληθέστερο» εμπόριο στις Η.Π.Α. για τον μήνα Οκτώβριο -και άλλους τέσσερις μήνες μέσα στο έτος.
Όπως φαίνεται και παρακάτω, τον Σεπτέμβριο του 2017 οι επενδυτές ήταν άκρως αισιόδοξοι για τον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων και, ειδικότερα, για το bitcoin.




Στη δεύτερη θέση, για τον Οκτώβριο, κατατάσσονται τα εταιρικά ομόλογα σε Η.Π.Α. και Ευρώπη, σύμφωνα με το 18% των ερωτηθέντων, ενώ στην τρίτη θέση -με 16%- οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές.
Σε ό,τι αφορά στους μεγαλύτερους κινδύνους που απειλούν τις αγορές, το 34% «τρέμει» ένα λάθος στη νομισματική πολιτική από Federal Reserve και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όταν τον περασμένο μήνα υπήρχε έντονη ανησυχία γύρω από τη γεωπολιτκή αβεβαιότητα που σκόρπιζε η Βόρεια Κορέα.
Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι και αυτοί που φοβούνται μία κατάρρευση στην παγκόσμια αγορά ομολόγων.




Κλείνοντας, το 49% των αναλυτών αποτιμά ως «έκπληξη» μία ενδεχόμενη διόρθωση στη Wall Street τους αμέσως επόμενους μήνες, όταν το αντίστοιχο ποσοστό για τον Σεπτέμβριο ήταν 54%.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης