Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Στελέχη της Fed παραδέχθηκαν τον κίνδυνο εκτόξευσης του πληθωρισμού

tags :
Phoenix Capital: Στελέχη της Fed παραδέχθηκαν τον κίνδυνο εκτόξευσης του πληθωρισμού
Η Fed "κατανοεί" τον πληθωρισμό, απλώς επιλέγει την άγνοια, ώστε να μπορεί να διατηρήσει μια στάση σχετικά με την επόμενη πληθωριστική ''καταιγίδα''
Τη στιγμή που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α. (Federal Reserve, Fed) επιμένει να «αγνοεί» τη συνεχόμενη αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, πάνω από τον στόχο του 2% που είχε τεθεί, δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Fed μόλις παραδέχθηκαν τον κίνδυνο για εκτόξευση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.
Όπως αναφέρει σε σημείωμά της η Phoenix Capital, πρόκειται για τους κκ. Charles Evans και William Dudley, προέδρους στις περιφερειακές Fed του Σικάγο και της Νέας Υόρκης, αντίστοιχα.
«Η πρόεδρος κα Janet Yellen έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η Fed δεν κατανοεί πλήρως τον πληθωρισμό, τον Σεπτέμβριο.
Η Fed "κατανοεί" τον πληθωρισμό, απλώς επιλέγει την άγνοια, ώστε να μπορεί να διατηρήσει μια στάση σχετικά με την επόμενη πληθωριστική ''καταιγίδα''.
Ο κ. Evans, μαζί με τον κ. William Dudley, είναι η πραγματική "δύναμη πίσω από το θρόνο" για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α..
Όπως και ο κ. Dudley, ο κ. Evans είναι υπεύθυνος για ένα υποκατάστημα της Fed που συνδέεται με ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα των Η.Π.Α..



Με άλλα λόγια, είναι πρόεδρος της Fed, με στενούς δεσμούς με τις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις.
Αυτό επιτρέπει στον κ. Evans να μιλά πιο ομαλά από τους περισσότερους προέδρους της Fed.
Και όταν μιλάει, ξέρεις ότι το κάνει με την πλήρη υποστήριξη της οικονομικής ελίτ του Σικάγο.
Έχοντας αυτό υπόψη, εξετάστε την πρόσφατη δήλωση του Evans σχετικά με τον πληθωρισμό.
Ο πρόεδρος της τράπεζας του Σικάγου, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι προτεραιότητα της κεντρικής τράπεζας των Η.Π.Α. πρέπει να είναι η επαναφορά του πληθωρισμού στο στόχο του 2%.
Το σηματικό θέμα είναι να φτάσουμε τον πληθωρισμό στο στόχο μας, δήλωσε ο κ. Evans σε εκδήλωση στο Γουϊσκόνσιν», αναφέρει χαρακτηριστικά η Phoenix, πάντα «bear» των χρηματιστηριακών αγορών και «bull» του χρυσού.
Όπως έχει παρατηρήσει η Phoenix, η Fed γνωρίζει πολύ καλά ότι ο πληθωρισμός είναι ήδη πολύ πάνω από το στόχο του 2%.
Αλλά με το χρέος στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των Η.Π.Α. να ανέρχεται σε 60 τρισ. δολάρια, (συμπεριλαμβανομένων όλων των τομέων της οικονομίας) η Fed δεν έχει άλλη επιλογή...
«Με απλά λόγια, η εκτόξευση του πληθωρισμού είναι η επενδυτική τάση.
Και οι έξυπνοι επενδυτές θα το χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν, κυριολεκτικά, περιουσίες», καταλήγει η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης