Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 9 τρισ. τα κεφάλαια των ευρωπαϊκών εταιριών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων το α' 6μηνο 2017

tags :
Στα 9 τρισ. τα κεφάλαια των ευρωπαϊκών εταιριών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων το α' 6μηνο 2017
Oι καθαρές εισροές ανήλθαν σε 117 δισ. τους πρώτους έξι μήνες του 2017
Στα 9 τρισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κεφάλαια που διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιό τους οι ευρωπαϊκές εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στο τέλος του α' 6μήνου 2017, ποσό αυξημένο κατά 4% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.
Ειδικότερα, οι καθαρές εισροές ανήλθαν σε 117 δισ. τους πρώτους έξι μήνες του 2017, όταν ένα χρόνο νωρίτερα είχαν καταγραφεί καθαρές εκροές 7,8 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, ο κλάδος αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμες προκλήσεις, όπως η ταχεία εναλλαγή των περιουσιακών στοιχείων σε «παθητικά» (χαμηλού ή ανύπαρακτου ρίσκου) προϊόντα, οι κανονιστικές ρυθμίσεις που περιορίζουν τα έσοδα και αυξάνουν το κόστος συμμόρφωσης, αλλά και οι υψηλές τιμές των περιουσιακών στοιχείων, επισημαίνεται.
Τα συνολικά συμβουλευτικά τέλη -τα έσοδα- αυξήθηκαν μόλις κατά 1% σε σύγκριση με το εξάμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο του 2016, με φωτεινή εξαίρεση τη βρετανική Amundi, με αντίστοιχη άνοδο 8,5%, και την ιταλική Azimut, η οποία κατέγραψε αύξηση κατά 16%.
Η Moody's εκτιμά πως η ενοποίηση ορισμένων εταιρειών αποτελεί ένα σημαντικό θέμα για τη βιωσιμότητα του κλάδου, καθώς οι αμοιβές πιέζονται συνεχώς καθοδικά..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης