Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Η ΕΚΤ θα παρατείνει το QE έως το δ’ τρίμηνο του 2018 – Μείωση στα 30 δισ.

Danske Bank: Η ΕΚΤ θα παρατείνει το QE έως το δ’ τρίμηνο του 2018 – Μείωση στα 30 δισ.
Πιθανή η αύξηση των αγορών επιχειρηματικών ομολόγων
Την άποψη ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα παρατείνει την εφαρμογή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης για εννέα μήνες, με αποτέλεσμα να διαρκέσει έως και το δ’ τρίμηνο του 2018, εκφράζει σε έκθεσή της η Danske Bank.
Σύμφωνα με τους οικονομολόγους της τράπεζας η παραπάνω απόφαση θα ληφθεί στην επικείμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 26 Οκτωβρίου, ενώ το ύψος των μηνιαίων αγορών ομολόγων θα διαμορφωθεί στο επίπεδο των 30 δισ. ευρώ.
Παράλληλα η Danske Bank εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα εφαρμόσει διαφορετικούς κανόνες για τις αγορές της, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση των αγορών επιχειρηματικών ομολόγων, καθώς με αυτόν τον τρόπο η θετική επίδραση στην πραγματική οικονομία θα είναι πιο άμεση.
Επιπρόσθετα στην έκθεση υποστηρίζεται ότι η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει σε αλλαγή του guidance αναφορικά με τη νομισματική της πολιτική, ενώ θα διατηρήσει ανοικτό το ενδεχόμενο πιθανής περαιτέρω επέκτασης στην εφαρμογή του QE, σε περίπτωση που η πορεία του πληθωρισμού δεν είναι ικανοποιητική.
Όσο για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου η Danske Bank εκτιμά ότι «εντός του 2018 θα υπάρξει ανάκαμψη του ευρώ στα 1,25 δολάρια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης