Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fasanara Capital: Οι κεντρικές τράπεζες θα αποσύρουν 1 τρισ. δολ. από την πραγματική οικονομία το 2018

tags :
Fasanara Capital: Οι κεντρικές τράπεζες θα αποσύρουν 1 τρισ. δολ. από την πραγματική οικονομία το 2018
Συνολική «ένεση» ρευστότητας 15 τρισ. δολαρίων από το 2009...
Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως θα αποσύρουν περίπου 1 τρισ. δολάρια από την πραγματική οικονομία μέσα στο επόμενο έτος, στο πλαίσιο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής που θα μειώσει τον ρυθμό αγοράς ομολόγων, εκτιμά σε ανάλυσή της η Fasanara Capital, ευθυγραμμιζόμενη με την αντίστοιχη προειδοποίηση της Deutsche Bank (περισσότερα εδώ).
Τα παραπάνω μεταφράζονται στο ότι οι αποπληρωμές ομολόγων από κράτη και επιχειρήσεις που συμμετείχαν στα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης, θα υπερβεί κατά 1 τρισ. δολάρια τις νέες αγορές ομολόγων.
Από το 2009, στον απόηχο της άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτικής κρίσης, οι κεντρικές τράπεζες έχουν αγοράσει συνολικά ομόλογα αξίας 15 τρισ. δολαρίων, επισημαίνεται, αποτυγχάνοντας όμως να τηρήσουν την «υπόσχεση» για οικονομική ανάπτυξη, «επιδεινώνοντας τον λαϊκισμό, τις ανισότητες και αποτελώντας μόνιμη απειλή για το status quo».
Την ίδια στιγμή, οι μεγάλες ροές κεφαλαίων δημιούργησαν ανισορροπίες και μια επικίνδυνη δομή στις αγορές, η οποία κυριαρχείται πλέον από «παθητικά» funds.
Η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η μεγάλη ευκαιρία στις σημερινές αγορές είναι να τοποθετηθεί κάποιος για μια τέτοια στιγμή προσαρμογής (σσ: την προσαρμογή των επενδυτών στο μειωμένο QE)».
Αναλυτικότερα, ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία από την ανάλυση:









www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης