Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Τα δύο διαγράμματα που προμηνύουν χάος στην Wall το 2018 και 400 μον.

tags :
Phoenix Capital: Τα δύο διαγράμματα που προμηνύουν χάος στην Wall το 2018 και 400 μον.
Αν και η αύξηση του πληθωρισμού καλωσορίζεται από τις αγορές, μία ενίσχυση πέρα του αναμενομένου προκαλεί πτώση 
Πιστή στις απαισιόδοξες προβλέψεις της για την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η Phoenix Capital προειδοποιεί εκ νέου για τους δύο παράγοντες που θα επιφέρουν κατάρρευση στη Wall Street, το 2018.
Αρχικά, η εταιρεία διαχείρισης αναφέρεται (ξανά και ξανά...) στην επικείμενη εκτόξευση του πληθωρισμού στις Η.Π.Α..
Αν και η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή καλωσορίζεται από τις αγορές, μία ενίσχυση πέρα του αναμενομένου, προκαλεί πτώση και καθιστά πιο ακριβές τις μετοχές, επισημαίνεται.
Πάντως Phoenix Capital  επιμένει ότι το 2018 δεν θα σημειωθεί διόρθωση στην Wall Street αλλά ολική κατάρρευση της αγοράς καθώς θα σκάσει η φούσκα.



Παράλληλα, μειώνει τα περιθώρια κέρδους των εισηγμένων, λόγω του υψηλότερου κόστους που επιφέρουν οι αυξημένες τιμές.
Το δεύτερο «σημάδι», προσθέτει η (πάντα) «bear» Phoenix Capital, είναι η αντιστροφή του κλίματος στα εταιρικά κέρδη.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 θα μπορούσε από τις 2561 μονάδες να καταρρεύσει στις 400 μονάδες....



«Αυτό είναι μόνο η αρχή...
Τί θα συμβεί όταν ο πληθωρισμός “χτυπήσει” για τα καλά τις μετοχές;
Ο πληθωρισμός είναι το μεγάλο στοίχημα για τους επενδυτές σήμερα.
Οι έξυπνοι, θα επωφεληθούν», καταλήγει η Phoenix...
Σχετικά με τον πληθωρισμό, σε προηγούμενο σημείωμά της προς το επενδυτικό κοινό, η εταιρεία ανέφερε ότι μέχρι πρότινος η Fed έκανε λόγο για «υποτονική» αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, κάτι που αποτελεί μία από τις «μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία των Η.Π.Α.».
Σύμφωνα με την ίδια τη Fed, το δολάριο έχει χάσει περίπου το 84% της αγοραστικής του δύναμης από το 1971, παρόλα αυτά όμως, η Τράπεζα κάνει λόγο ακόμη για «υποτονικό» πληθωρισμό, καθόλη τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.
«Με αυτό το επίπεδο υποτίμησης του νομίσματος, τα εισοδήματα θα έπρεπε να αυξηθούν εκθετικά για να αντισταθμίσουν το υψηλότερο κόστος ζωής των Αμερικανών.
Αυτό όμως δεν έγινε.
Ως αποτέλεσμα αυτού, οι Αμερικανοί βασίζονται όλο και περισσότερο σε δύο γονείς που εργάζονται αντί για ένα, ενώ συμπληρώνουν τα εισοδήματά τους με πιστωτικές κάρτες και λοιπά χρεόγραφα», σχολίαζε -εύστοχα σε αυτό το σημείο- η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.



Εάν η αύξηση του εισοδήματος ήταν πράγματι μεγαλύτερη από την άνοδο του πληθωρισμού μετά το 1971, όπως δείχνει ο κάτωθι πίνακας, οι περισσότερες οικογένειες θα είχαν σήμερα μόνο έναν γονέα που εργάζεται.
Αντ' αυτού, σήμερα είναι κανόνας να εργάζονται και οι δύο γονείς, όταν το χρέος για κάθε νοικοκυριό ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 137.000 δολάρια.
«Η υποτίμηση του πληθωρισμού επιτρέπει στην Fed να υπερτιμά τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ και να κρύβει την αλήθεια, ότι δηλαδή τα πργαμτικά εισοδήματα συρρικνώνονται από τη δεκαετία του '70...
Μην αφήνετε, λοιπόν, τη Fed να σας ξεγελάσει.
Η Fed ξέρει ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται ραγδαία.
Ήδη το δολάριο έχει υποχωρήσει 10% μέσα στο 2017».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης