Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Η ΕΚΤ προετοιμάζει τις αγορές για τις ανακοινώσεις σχετικά με το QE

Societe Generale: Η ΕΚΤ προετοιμάζει τις αγορές για τις ανακοινώσεις σχετικά με το QE
Η ΕΚΤ θα συνεδριάσει την επόμενη Πέμπτη (26/10/2017)
Τις προσπάθειες για να προετοιμάσει τις αγορές σχετικά με την πορεία του QE το 2018 εντείνει η ΕΚΤ που θα συνεδριάσει την επόμενη Πέμπτη (26/10/2017).
Σύμφωνα με τη Societe Generale μια επέκταση του QE αναμένεται ευρέως από τις αγορές, αλλά με κάποια μέλη του Συμβουλίου να θέλουν το πρόγραμμα να τελειώσει στο τέλος του 2018, η επιλογή είναι μεταξύ μιας γρηγορότερης ή μικρότερης χρονικής περιόδου και μικρότερων αγορών ομολόγων για περισσότερο καιρό.
Αγοράζοντας λιγότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χωρίς ρητή δέσμευση για τον τερματισμό του προγράμματος σε μια δεδομένη ημερομηνία είναι ένας πιθανός συμβιβασμός, που κάποιοι ελπίζουν ότι θα αυξήσει τις προσδοκίες για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων μέχρι το 2019 και έτσι να αποφευχθούν οι ανοδικές πιέσεις στο ευρώ.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Societe Generale, εάν οι αγορές καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι το QE πρόκειται να λήξει το 2018, θα καταλήξουν επίσης στο συμπέρασμα ότι η ΕΚΤ παραμένει σταθερή σε μια πορεία προς τις συνήθεις πολιτικές.
Οι αναλυτές αναμένουν ότι το ευρώ θα φτάσει στο 1,27 δολ. έως το τέλος του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης