Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Moody's κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το αυξανόμενο χρέος των βρετανικών νοικοκυριών

tags :
Η Moody's κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το αυξανόμενο χρέος των βρετανικών νοικοκυριών
Ιδιαίτερη αναμένεται να είναι η πίεση στα χρεωμένα νοικοκυριά που ανήκουν στις χαμηλότερες εισοδηματικές κλίμακες
Το ολοένα αυξανόμενο χρέος των βρετανικών νοικοκυριών και η υψηλότερη ανεργία, ενισχύουν την πίεση των χρεωμένων νοικοκυριών, σχολιάζει σε έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, επισημαίνοντας πως, την ίδια στιγμή, το πραγματικό εισόδημα των κατοίκων του νησιού συρρικνώνεται, ελέω της αναιμικής ανάπτυξης, του αυξημένου πληθωρισμού, αλλά και της αναμενόμενης σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής (σσ: υψηλότερα επιτόκια) από την Τράπεζα της Αγγλίας.
Ιδιαίτερη αναμένεται να είναι η πίεση στα χρεωμένα νοικοκυριά που ανήκουν στις χαμηλότερες εισοδηματικές κλίμακες, σημειώνεται.
Η Moody's προβλέπει αύξηση τις καθυστερήσεις πληρωμών των τραπεζικών δανείων για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σε ό,τι αφορά στο σύνολο της βρετανικής οικονομίας, υπενθυμίζεται ότι η Moody's, σε έκθεσή της τον Ιούλιο 2017, εκτιμούσε πως ο αντίκτυπος του επικείμενου Brexit στο πιστωτικό προφίλ του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι «μέτριος και διαχειρίσιμος», προειδοποιώντας όμως για ιδιαίτερα αυξημένο ρίσκο στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών εντός χρονοδιαγράμματος (μέχρι Μάρτιο 2019).
Η αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας διαμορφώενται σε «Aa1» (αρνητικές οι προοπτικές επαναξιολόγησης), έπειτα από υποβάθμιση που ακολούθησε το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Η οικονομία του νησιού έχει αρχίσει να επιβραδύνεται, με τη Moody's να κάνει λόγο για ανάπτυξη το 1,5% φέτος και 1% το 2018, έναντι 1,8% το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης