Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Διόρθωση άνω του 10% στη Wall Street αναμένει η BofA, μεταξύ Νοεμβρίου 2017-Φεβρουαρίου 2018

tags :
Διόρθωση άνω του 10% στη Wall Street αναμένει η BofA, μεταξύ Νοεμβρίου 2017-Φεβρουαρίου 2018
Οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας δεν εκτιμούν ότι υπάρχει ο κίνδυνος ύφεσης για τις Η.Π.Α.
Διόρθωση ακόμη και άνω του 10% «βλέπει» η Bank of America στους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες των Ηνωμένων Πολιτειών, μεταξύ της Ημέρας των Ευχαριστιών (23 Νοεμβρίου 2017) και Αγίου Βαλεντίνου (14 Φεβρουαρίου 2017), επικαλούμενη τους φόβους για απότομη ενίσχυση του πληθωρισμού της αμερικανικής οικονομίας, μετά από 8+ χρόνια πολύ χαλαρής νομισματικής από τη Federal Reserve.
Οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας δεν εκτιμούν ότι υπάρχει ο κίνδυνος ύφεσης για τις Η.Π.Α..
Ωστόσο, το περιβάλλον πολύ χαμηλής μεταβλητότητας που περιβάλλει εδώ και μήνες τις αγορές, θα ωθήσει περαιτέρω ένα ενδεχόμενο sell-off, καθώς ορισμένα funds είναι «συνδεδεμένα» με τις τιμές του δείκτη μεταβλητότητας CBOE VIX.
Ως αποτέλεσμα, σε μία απότομη ενίσχυση του «δείκτη-φόβου», οι εν λόγω διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων θα αρχίσουν να πωλούν μαζικά.
Μάλιστα, η BofA δίνει και «hints» για τους επενδυτές.
Ειδικότερα, τους συνιστά να πουλήσουν μετοχές για να γλιτώσουν τα χειρότερα, όταν ο δείκτης «Bull & Bear Indicator» της τράπεζας φτάσει τις 8 μονάδες, ή όταν τα μετρητά των εταιρειών που συμμετέχουν στην έρευνα BofAML Fund Managers, μειωθούν στο 4,2%.
Επίσης, παρόμοια «σημάδια» για «sell» είναι τα παρακάτω:
- Όταν οι τοποθετήσεις σε μετοχές ξεπεράσουν το 63% των περιουσιακών στοιχείων για τους fund managers που παρακολουθεί η BofA.
- Όταν τα εταιρικά κέρδη των εισηγμένων στη Wall Street πάρουν την κατιούσα, ειδικά στις μεγάλες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου.
- Όταν ο δείκτης μεταποίησης ISM για την αμερικανική οικονομία, συρρικνωθεί κάτω από τις 52 μονάδες (σσ: κάτω από 50 συνεπάγεται συρρίκνωση της δραστηριότητας του κλάδου).
- Όταν ο συνολικός ισολογισμός των 4 μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών (Ιαπωνία, Η.Π.Α., Ε.Κ.Τ., Βρετανία) ξεπεράσει τα 15,3 τρισ. δολάρια, από 14,6 τρισ. που είναι σήμερα.
- Όταν το spread μεταξύ 10ετών κρατικών γερμανικών και ιταλικών ομολόγων ξεπεράσει τις 200 μονάδες βάση, από περίπου 165 σήμερα.
- Όταν κορυφωθούν οι προσδοκίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση των Η.Π.Α., δηλαδή μετά την εφαρμογή της.
- Όταν ο πληθωρισμός εκτοξευθεί.
- Όταν αυξηθεί η μεταβλητότητα.











www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης