Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο η ρευστότητα των αμερικανικών εταιρειών – Βελτίωση και στην Ευρώπη

tags :
Moody's: Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο η ρευστότητα των αμερικανικών εταιρειών – Βελτίωση και στην Ευρώπη
Ο οίκος απέδωσε τη βελτίωση στη συνεχόμενη πρόσβαση των εταιρειών στις διεθνείς κεφαλαιαγορές
Στο ιστορικό υψηλό του 2,8% υποχώρησε τον Οκτώβριο 2017 -από 3% τον Σεπτέμβριο- εκ νέου ο δείκτης LSI (Liquidity-Stress Indicator) της Moody's για τις αμερικανικές εταιρείες (που αξιολογούνται από τον οίκο), αντικατοπτρίζοντας τα πολύ καλά επίπεδα ρευστότητας των επιχειρήσεων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, μετά από 8 χρόνια νομισματικής χαλάρωσης και εν μέσω ανάπτυξης της οικονομίας των Η.Π.Α..
Ο LSI, ο οποίος είχε εκτοξευθεί στο αρνητικό ιστορικό ρεκόρ του 10,3% τον Μάρτιο 2016, μειώνεται όταν τα επίπεδα ρευστότητας βελτιώνονται.
Ο οίκος απέδωσε τη βελτίωση στη συνεχόμενη πρόσβαση των εταιρειών στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, ειδικά σε ό,τι αφορά τις εταιρείες εντός επενδυτικής κλίμακας (με αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας άνω του «Baa2»).
Ο αμερικανικός οίκος -χωρίς να έχει παραθέσει ακόμη την επίδοση για τον Οκτώβριο- σχολιάζει πως η εταιρική ρευστότητα βελτιώνεται συνεχώς και σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (περιοχή «ΕΜΕΑ»), όπου ο συνολικός ενιαίος LSI διαμορφώθηκε στο 8,6% τον Σεπτέμβριο, όταν το ιστορικό χαμηλό ανέρχεται σε 8,4%.
Η Moody's αναμένει, επίσης, το ποσοστό αθετήσεων πληρωμών ομολόγων για τις αμερικανικές εταιρείες -επενδυτικής κλίμακας- να συρρικνωθεί στο 2,3% τον Σεπτέμβριο του 2018, από 3,3% σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης