Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Απ. Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ): Δεν πρέπει να καταστρατηγηθούν οι 738 μονάδες – Κίνδυνος κατάρρευσης στις 700 μον.

Απ. Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ): Δεν πρέπει να καταστρατηγηθούν οι 738 μονάδες – Κίνδυνος κατάρρευσης στις 700 μον.
Ισχυρή αλλαγή στο υπάρχον καθοδικό σκηνικό μπορεί να γίνει μόνο με την επιτυχημένη αρπαγή των 762 με 770 μονάδων
Επί την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού στην Αμερική ο Γενικός Δείκτης θέλησε να μαζέψει λίγο από τη χρηματιστηριακή «μαγεία» των απανωτών νέων ιστορικών υψηλών των εκεί δεικτών προσπαθώντας μια ανοδική κίνηση προς την περιοχή των 762 μονάδων, αναφέρει στην εβδομαδιαία τεχνική ανάλυση ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος.
Ο Γενικός Δείκτης όντως έκανε τη κίνηση έως τις 762 μονάδες αλλά έως εκεί.
Βέβαια ενδοσυνεδριακά δοκίμασε να αποδράσει από τη ζώνη αντίστασης των 762 μονάδων αγγίζοντας τις 770 μονάδες αλλά η όλη κίνηση ήταν τόσο χλωμή που γύρισε αύτανδρος κάτω από τις 750 μονάδες, σημειώνει ο κ. Μάνθος.
Για τη συνέχεια το επίπεδο που δε θα πρέπει να καταστρατηγηθεί από την πλευρά των Buyers είναι εκείνη των 738 μονάδων, καθώς η είσοδος του Γενικού Δείκτη μέσα στη ζώνη των 738 με 715 μονάδων μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει κατάρρευση σπρώχνοντας προς το όριο των 700 μονάδων.
Ισχυρή αλλαγή στο υπάρχον καθοδικό σκηνικό μπορεί να γίνει μόνο με την επιτυχημένη αρπαγή των 762 με 770 μονάδων.
Καταβεβλημένος και δίχως τα απαραίτητα ανοδικά «γεμίσματα» εμφανίστηκε και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 λίγο πάνω από το επενδυτικό όριο των 2000 μονάδων προβληματίζοντας ιδιαίτερα για τη μετέπειτα πορεία του, αναφέρει ο κ. Μάνθος.
Χαρακτηριστικό διαγραμματικό στοιχείο το πισωγύρισμα του δείκτη προς τη σημαντική περιοχή στήριξης των 1960 με 1947 μονάδων.
Όσο ο δείκτης διακρατεί την εν λόγω περιοχή μπορεί να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στους αγοραστές κάνοντας μια ανοδική κίνηση προς το χαμηλό τις περασμένης Τρίτης, στις 2007 μονάδες.
Ειδάλλως η καθοδική τμήση των 1947 μονάδων είναι πολύ πιθανό να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου βάζοντας ως στόχο τις 1880 μονάδες.
Η ανοδική διάσπαση της αντίστασης των 820 μονάδων για το Τραπεζικό Δείκτη δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς με το που πέρασε πάνω από εκεί «έσβησε» στη κυριολεξία η μηχανή μένοντας στάσιμος πέριξ των 825 μονάδων για δυόμισι σχεδόν συνεδριάσεις.
Αποτέλεσμα, ένα γρήγορο κατέβασμα προς την προηγούμενη βραχυχρόνια αφετηρία των 760 μονάδων.
Ζητούμενο για τις επόμενες συνεδριάσεις η επαναφορά ή μη του Τραπεζικού Δείκτη άνω των 800 μονάδων.
Άρνηση εισόδου θα φέρει το δείκτη προ των πυλών των 720 μονάδων, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης