Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναιμική ανάπτυξη και εκτόξευση του χρέους για τις ΗΠΑ, 30 χρόνια μετά τη «Μαύρη Δευτέρα»

tags :
Moody's: Αναιμική ανάπτυξη και εκτόξευση του χρέους για τις ΗΠΑ, 30 χρόνια μετά τη «Μαύρη Δευτέρα»
Το β΄ 3μηνο, το χρέος του μη χρηματοπιστωτικού κλάδου, τόσο σε εταιρικό όσο και κυβερνητικό επίπεδο, αυξήθηκε στα 47,9 τρισ. δολάρια
Τριάντα χρόνια μετά την ημέρα που οι μετοχές της Wall Street έχασαν πάνω από το 20% της αξίας τους μέσα σε λίγες μόνο ώρες, το μόνο που ενισχύθηκε δραστικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το κρατικό και εταιρικό χρέος, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης Moody's, στο δικό του σχόλιο για τη «μαύρη» χθεσινή «επέτειο».
Αφού πραγματοποιήσει μία αναδρομή στη χειρότερη ημέρα που έζησαν ποτέ οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές, η Moody's επισημαίνει ότι το εταιρικό χρέος στις Η.Π.Α. διαμορφώνεται σε 175% για την περίοδο 1985-2001, έναντι αντίστοιχης επίδοσης 135% για το 1960-1984.
Την ίδια στιγμή, εν μέσω δύο κρίσεων στη Wall Street, το 2000 και το 2008-2009, από το 2001 η μέση ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας ανέρχεται σε 1,9% ετησίως, τη στιγμή που το συνολικό χρέος -κρατικό και εταιρικό- έχει ξεπεράσει το 230%.
Το δεύτερο τρίμηνο 2017, το χρέος του μη χρηματοπιστωτικού κλάδου, τόσο σε εταιρικό όσο και κυβερνητικό επίπεδο, αυξήθηκε περαιτέρω κατά 3,5% -σε ετήσια βάση- στα 47,9 τρισ. δολάρια (τα 20τ τρισ. αφορούν στο κρατικό χρέος των Η.Π.Α.)!
Όπως φαίνεται και παρακάτω, την τελευταία 10ετία το χρέος της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου αυξάντεαι κατά 8% ετησίως, κατά μέσο όρο, όταν το εταιρικό χρέος του μη χρηματοπιστωτικού κλάδου ενισχύεται με ρυθμό 3,9%.
Αναλυτικότερα:










www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης