Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Λιγότερο προβληματική και σύντομη η 3η ελληνική αξιολόγηση

tags :
Citigroup: Λιγότερο προβληματική και σύντομη η 3η ελληνική αξιολόγηση
Η τρίτη αξιολόγηση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους
Η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, η διαπραγμάτευση της οποίας αρχίζει σήμερα, θα είναι λιγότερο προβληματική και βραχύτερη, σύμφωνα με τη Citigroup, η οποία καταλήγει σε αυτήν την εκτίμηση λόγω του ότι το μεγαλύτερο μέρος της πιο επίπονης δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ήδη θεσπιστεί.
Ωστόσο, η Citigroup θεωρεί ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, καθώς σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, μόνο το 20% των προηγούμενων οικονομικών μεταρρυθμίσεων που αναμένονται στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης έχουν εφαρμοστεί μέχρι στιγμής.
Οι επικεφαλής των θεσμών πρόκειται σήμερα να επιστρέψουν στην Αθήνα για να επαναλάβουν τις συνομιλίες διάσωσης, οι οποίες αναμένεται να επικεντρωθούν στα επισφαλή δάνεια των τραπεζών και στην αξιοσημείωτη αξιολόγηση της δημόσιας υπηρεσίας.
Οι πιστωτές μπορεί επίσης να ανησυχούν για την τελευταία πρόταση της κυβέρνησης να διανείμει περίπου 1 δισ. ευρώ από το αναμενόμενο πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος.
Σύμφωνα με τη Citigroup, ο τουρισμός τουρισμός εξακολουθεί να αποτελεί βασική πηγή εξωτερικής χρηματοδότησης καθώς και της αύξησης του ελληνικού ΑΕΠ.
Η απότομη βελτίωση του Αυγούστου όσον αφορά τις αφίξεις και τις εισπράξεις από τον τουρισμό είναι σημαντική για την αύξηση του ΑΕΠ το 2ο εξάμηνο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης