Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο S&P 500 δεν έχει κλείσει με πτώση άνω του 5% για 333 ημέρες και αυτό «τρομάζει» τη Goldman Sachs

tags :
Ο S&P 500 δεν έχει κλείσει με πτώση άνω του 5% για 333 ημέρες και αυτό «τρομάζει» τη Goldman Sachs
Οι αναλυτές εστιάζουν σε έναν δείκτη της πραγματικής οικονομίας, οι επιδόσεις του οποίου συνδέονται άρρηκτα με την άνοδο στις αγορές...
Ο δείκτης-βαρόμετρο της Wall Street δεν έχει κλείσει με πτώση άνω του 5% για 333 ημέρες, επισημαίνει σε ανάλυσή της η Goldman Sachs, αναρωτώμενη εύλογα για το ποια θα είναι η κατάληξη αυτού του εντυπωσιακού σερί...
Αφού σημειώσει ότι δεν αποκλείεται το «ράλι» στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές να συνεχιστεί, ειδικά αν «περάσει» η φορολογική μεταρρύθμιση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι προς το παρόν δεν αναμένει τέλος στην άνοδο των μετοχών, ωστόσο οι κίνδυνοι θα περιορίσουν τις επιδόσεις του S&P 500 σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.
Οι αναλυτές εστιάζουν σε έναν συγκεκριμένο δείκτη της πραγματικής οικονομίας, οι επιδόσεις του οποίου συνδέονται άρρηκτα με την άνοδο στις αγορές.
Πρόκειται για τον δείκτη ISM που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο.
Οι τρέχουσες τιμές του ISM στηρίζουν τις μετοχές, όπως και η οικονομική ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, υπογραμμίζετια.
Μετά τη «βουτιά» το 2ο τρίμηνο 2017, ο δείκτης σημείωσε άνοδο τους τελευταίους μήνες και το Σεπτέμβριο έφθασε στις 60,8, μονάδες (σσ: πάνω από 50 μονάδες συνεπάγεται μεγέθυνση του εκάστοτε κλάδου), επίδοση που είανι η υψηλότερη τα τελευταία 13 χρόνια.
Ωστόσο, μία «τιμή του ISM άνω των 60 μονάδων, τυπικά σηματοδοτεί την αιχμή της ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να έπεται επιβράδυνση».



Από το 1980, ο ISM υπερέβη τις 60 μονάδες σε οκτώ ξεχωριστές περιπτώσεις, με την ενίσχυση να κρατά σε τέσσερις από αυτές, μόλις ένα μήνα.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές του S P 500 που βασίστηκαν στις παραπάνω τιμές του ISM, υπέφεραν με αρνητικές αποδόσεις τριών έως έξι μηνών κατά μέσο όρο.



Επιπλέον, η τράπεζα επισημαίνει πως αρνητικά στις αγορές θα επιδράσει το τέλος της πιστωτικής επέκτασης στην Κίνα, καθώς είχε ως απόρροια την ραγδαία ανάπτυξη της χώρας, που στήριξε το παγκόσμιο ΑΕΠ.
Να υπενθυμιστεί πως η τιμή-στόχος της Goldman για τον S&P στο τέλος του 2017, διαμορφώνεται στις 2.400 μονάδες, ενώ εκτοξεύεται στις 2.650 αν «περάσει» η φορολογική μεταρρύθμιση στις Η.Π.Α..





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης