Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Τα στοιχεία της ΕΚΤ ενισχύουν το επιχείρημα υπέρ της διατήρησης των χαμηλών επιτοκίων

tags :
ING: Τα στοιχεία της ΕΚΤ ενισχύουν το επιχείρημα υπέρ της διατήρησης των χαμηλών επιτοκίων
Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΚΤ, η ζήτηση για δάνεια αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια του δ' τριμήνου του 2017
Η έρευνα της ΕΚΤ για τα δάνεια παρέχει περαιτέρω επιχειρήματα για τη στρατηγική «χαμηλότερο επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» καθώς η ευρωτράπεζα αναμένεται να αποφασίσει για το tapering, σύμφωνα με τον κορυφαίο οικονομολόγο της ING, Bert Colijn.
«Τα επιχειρήματα για το timing του tapering για την ανακοίνωση του tapering φαίνεται αρκετά σταθερά.
Η οικονομία αποδίδει καλά, τα θετικά σημάδια για τον πληθωρισμό έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και οι πιστωτικές συνθήκες συνεχίζουν να βελτιώνονται.
Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες λίγες παράγραφοι της ομιλίας του Draghi την Πέμπτη δεν θα είναι πολύ δύσκολες» αναφέρεται στη σχετική ανάλυση.
Ένα πολύ θετικό επιχείρημα για τα αναμενόμενα σχέδια της ΕΚΤ για το tapering είναι ότι από την έρευνα προκύπτει ότι το QE έχει συμβάλει στη χαλάρωση των πιστωτικών συνθηκών και ότι τα αρνητικά επιτόκια είχαν θετικό αντίκτυπο στη χορήγηση δανείων στην ευρωζώνη.
«Αυτό προσφέρει επιχείρημα ώστε η ΕΚΤ να διατηρήσει το QE για μεγαλύτερη χρονική περίοδο και να διατηρήσει το ίδιο μήνυμα αλληλουχίας: τα επιτόκια θα παραμείνουν στα παρόντα επίπεδα και μετά τη λήξη του QE» επισημαίνει ο Colijn.

To bankingnews.gr μετέδιδε νωρίτερα:

EKT: Αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση της ζήτησης για δάνεια στο δ΄τρίμηνο 2017

Αμετάβλητα παρέμειναν τα πιστωτικά κριτήρια για τις επιχειρήσεις στο γ΄τρίμηνο του 2017, ενώ «χαλάρωσαν» για τα πιστωτικά δάνεια, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της ΕΚΤ.
Η ζήτηση για επιχειρηματικά, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια του δ΄τριμήνου.
Η ζήτηση για δάνεια ενισχύεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, καθώς καθίσταται ευκολότερη η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, δεδομένου του ανταγωνισμού μεταξύ των τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης