Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Moody's προειδοποιεί για το υψηλό δημόσιο χρέος της Ουγγαρίας

tags :
Η Moody's προειδοποιεί για το υψηλό δημόσιο χρέος της Ουγγαρίας
Ο αμερικανικός οίκος υπολογίζει την οικονομική ανάπτυξη στο 3,5% και 3,1%, για το 2017 και 2018, αντίστοιχα
Οι αξιολογήσεις («Baa3» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα, με σταθερό outlook) της Ουγγαρίας υποστηρίζεται από τη σχετικά διαφοροποιημένη οικονομία και τη δέσμευση της κυβέρνησης για συνετή δημοσιονομική πολιτική, υποστηρίζει σε έκθεσή της η Moody's, η οποία όμως κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το υψηλό -σε σχέση με τον μέσο όρο της βαθμίδας- δημόσιο χρέος.
Όπως αναφέρεται, επίσης, τα υψηλά πλεονάσματα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών έχουν βελτιώσει την αντοχή τους της χώρας σε μελλοντικές εξωτερικές κρίσεις.
Επιπλέον, η ανθεκτικότητά της Ουγγαρίας στη μεταβλητότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ενισχύθηκε, έπειτα από σχετικές πολιτικές των αρχών.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης υπολογίζει την οικονομική ανάπτυξη στο 3,5% και 3,1%, για το 2017 και 2018, αντίστοιχα.
Παρά τις σημερινές ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Ουγγαρίας περιορίζονται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής εξάρτησης της χώρας από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η μέτρια δημοσιονομική ισχύς οδήγησε επί χρόνια σε ελλείμματα, τα οποία εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος στο 73,9% του ΑΕΠ, στα τέλη του 2016.
Πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Απριλίου 2018, η Moody's αναμένει αυξημένη αβεβαιότητα γύρω από τη βραχυπρόθεσμη δημοσιονομική πολιτική.
Ωστόσο, η δέσμευση των αρχών να διατηρήσουν ελλείμματα κάτω του 3%, θα υποστηρίξει μια σταθερή αλλά σταδιακή μείωση του δείκτη χρέους της κατά τα επόμενα χρόνια, με το ποσοστό να φτάνει το 71% του ΑΕΠ, το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης