Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πόσο ενδέχεται να υποχωρήσει ακόμη το ΧΑ και οι προϋποθέσεις που θα σημάνουν την αλλαγή της πτωτικής τάσης

tags :
Πόσο ενδέχεται να υποχωρήσει ακόμη το ΧΑ και οι προϋποθέσεις που θα σημάνουν την αλλαγή της πτωτικής τάσης
Βελτίωση του τζίρου με αύξηση των αγοραστών περιμένουν τεχνικοί αναλυτές αλλά και αλλαγή της αρνητικής εικόνας των τραπεζών
Η διόρθωση του ΧΑ ενδέχεται να συνεχιστεί σημειώνουν οι αναλυτές της IBG στο εβδομαδιαίο τεχνικό τους σχόλιο για την αγορά, ενώ προκειμένου να υπάρξει αλλαγή της τάσης, που παραμένει πτωτική είναι να αυξηθεί ο όγκος των συναλλαγών όταν η αγορά προσεγγίσει το πλέον σημαντικό σημείο στήριξης.
Πιο αναλυτικά στο σχόλιό της IBG αναφέρεται πως «η καθοδική διάσπαση του καναλιού R1-S1 στην αρχή της εβδομάδας έδωσε συνέχεια στην πτωτική κίνηση της αγοράς οδηγώντας τις τιμές στην ζώνη των 700 μονάδων.
H αγορά διορθώνει την ανοδική κίνηση του δείκτη από το 517 στο 860 και πολύ πιθανόν να ολοκληρωθεί κατά την προσωπική μας άποψη στο 688 (50% Fibonacci της κίνησης αυτής)».
Βασική προϋπόθεση για την αλλαγή της τάσης που παραμένει πτωτική σε ημερήσιο γράφημα, είναι η αύξηση του όγκου συναλλαγών σε αυτά τα επίπεδα, καθώς και η βελτίωση της εικόνας του δείκτη των τραπεζών, που στο επίπεδο των 610 μονάδων έχει σημαντική στήριξη, σημειώνουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.
Ενθαρρυντικό στοιχείο είναι οι θετικές αποκλίσεις στον RSI, ενώ ο MACD σε ημερήσιο γράφημα παραμένει πωλητής.
Η αγορά έχει αντίσταση στις 725 μονάδες σε επίπεδο γενικού δείκτη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης