Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έχουμε ένα βασικό αίτημα, οι τράπεζες να μας διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας υποστηρίζει ο Στ. Κούκος της ΟΤΟΕ

   Έχουμε ένα βασικό αίτημα, οι τράπεζες να μας διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας υποστηρίζει ο Στ. Κούκος της ΟΤΟΕ
Οι τραπεζοϋπάλληλοι κατανοούμε πλήρως τις δύσκολες συνθήκες της οικονομίας και έχουμε προσαρμόσει τις απαιτήσεις μας προς τις τράπεζες ώστε να είναι ρεαλιστικές και εναρμονισμένες με την τρέχουσα κατάσταση στην οικονομία. Αυτό που επιδιώκουμε από τις τράπεζες είναι να εγγυηθούν τις θέσεις εργασίας και δεν αποτελούν προτεραιότητα οι αυξήσεις ή άλλες παροχές.

Με την δήλωση αυτή ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Στ. Κούκος επισημαίνει στο www.bankingnews.gr ότι ο ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων κατανοεί απόλυτα τις δυσκολίες της οικονομίας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος) αυτή την περίοδο υπάρχουν συζητήσεις με τις διοικήσεις των τραπεζών ώστε να υπάρξει μια συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων για τα επόμενα χρόνια.
Χωρίς να το επιβεβαιώνει ο κ Κούκος  οι αυξήσεις  δεν φαίνεται ότι αποτελούν την πρώτιστη προτεραιότητα των τραπεζοϋπαλλήλων.  
Η  ΟΤΟΕ ζητάει να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας σε αυτή την δύσκολη συγκυρία και επίσης ζητάει ακόμη και αν υπάρξουν συγχωνεύσεις και εξαγορές να μην διαρραγεί αυτή η συμφωνία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κεντρικό αίτημα της ΟΤΟΕ είναι δίκαιο και ρεαλιστικό και αποδεικνύει ότι ο συνδικαλιστικό όργανο η ΟΤΟΕ αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και δεν θέτει εξωπραγματικές διεκδικήσεις.
Από την άλλη πλευρά και οι τράπεζες θα πρέπει να αποδεχθούν αυτό τον όρο να υπάρξει συμφωνία εργαζομένων και τραπεζών για την πρόοδο του κλάδου.
Οι συζητήσεις για την συλλογική σύμβαση βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αν υποθέσουμε ότι οι τράπεζες παγώνουν τις αυξήσεις ή δίνουν οριακές θα πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίσουν προς τους εργαζομένους το στοιχειώδες  δηλαδή την διατήρηση των θέσεων εργασίας.
(Προσωπικά αυτή την περίοδο αν ήμουν εργαζόμενος σε τράπεζα θα ήθελα να διασφαλίσω την θέση μου και όχι να πάρω αύξηση 5% ή 8% και να μην ξέρω για πόσο θα παίρνω αυτή την αύξηση)
Κάποιες τράπεζες έχουν εξετάσει εθελούσιες εξόδους ή άλλες μορφές μείωσης προσωπικού αλλά γεγονός είναι ότι προέχει η σταθερότητα στις τράπεζες και μπορεί να διασφαλιστεί ….αν διασφαλιστούν και οι θέσεις εργασίας.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης