Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Banque Saudi Fransi: Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο του αποπληθωρισμού ...διαφορετικά δε θα σωθεί

Banque Saudi Fransi: Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο του αποπληθωρισμού ...διαφορετικά δε θα σωθεί
Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο του αποπληθωρισμού ώστε να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα της και να επανέλθει στην ανάπτυξη, δήλωσε ο John Sfakianakis, επικεγαλής οικονομολόγος της Banque Saudi Fransi. Το μεγάλο της πρόβλημα είναι η ανταγωνιστικότητα και ιδιαίτερα σ' αυτό το θέμα δεν γίνονται βήματα, πρόσθεσε.
Αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, ένας καφές κοστίζει περίπου 4 ευρώ. Δεν μπορείς να μιλάς για ανταγωνιστική οικονομία όταν χρεώνεις για τα προϊόντα σου τον οποιοδήποτε όσα θες, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sfakianakis, δείχνοντας το δρόμο του αποπληθωρισμού, αν θέλει η χώρα μας να αποκαταστήσει την προοπτική της.
Εάν κάποια χώρα έχει τόσο υψηλά επίπεδα χρέους, με τη δυναμική να εξακολουθεί να αυξάνεται, τότε δεν θα τα καταφέρει να βγει από την ύφεση ούτε το 2012, πρόσθεσε. Τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα.
Ο  Sfakianakis χαιρέτισε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει τη συνδρομή των Ευρωπαίων εταίρων της και του ΔΝΤ, ενώ επέκρινε και τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων σχετικά με τους χειρισμούς της κρίσης χρέους που υπάρχει στην ευρωζώνη. Η ΕΕ περνά μία κρίση ηγεσίας. Οι Γάλλοι είναι καλοί και ικανοί, αλλά δεν έχουν την μεγαλύτερη οικονομία στη ζώνη. Οι Γερμανοί θέλουν να ηγηθούν, αλλά δεν είναι ταυτόχρονα πρόθυμοι να ηγηθούν!, δήλωσε χαρακτηριστικά. Πρέπει να γίνουν πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους,επισήμανε αναφερόμενος στα σχόλια που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπο της Μέρκελ. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν οι Γερμανοί δρούσαν γρηγορότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης