Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κρίσιμα επίπεδα τα 5,5 ευρώ για την Εθνική - Αλλαγή τάσης μόνο πάνω από τα 8,7 ευρώ

tags :
Κρίσιμα επίπεδα τα 5,5 ευρώ για την Εθνική - Αλλαγή τάσης μόνο πάνω από τα 8,7 ευρώ
Η τάση της αγοράς (trend) συνεχίζει να είναι πτωτική τους τελευταίους μήνες. Το σπάσιμο του χαμηλού των 7 ευρώ...

Περίοδος

Τάση

Ορμή

Περιοχή

Στήριξη

1-2

Aντίσταση
1-2  

Εβδομάδα

down

Ουδέτερη

5,50 4,50

8,70 -10,50
analisi_28-11_1ete
......ήταν ένα πολύ αρνητικό γεγονός που μας έχει βάλει σε τροχιά προς την πολύ δυνατή στήριξη των 5.50 Ευρώ όπως αυτή προβλέπετε από τους Fibonacci μας.

Η ανάλυση της ορμής μας λέει ότι παρόλο που και αυτή είναι προς τα κάτω, είναι αδύναμη, διότι όλοι σχεδόν οι ταλαντωτές μας έχουν θετικές αποκλίσεις. Παρόλο που αυτό είναι σημάδι ότι η τάση αδυνατίζει, μόνο μια κίνηση πάνω από τα 8.70 θα μας πείσει ότι η πτώση τελείωσε.

 

Και όπως λέει και ένα παλιό ρητό στους κύκλους της τεχνικής ανάλυσης – Η τάση είναι η φίλη σου!

Περίοδος

Τάση

Ορμή

Περιοχή

Στήριξη

1-2

Αντίσταση

1-2

Ημέρα

down

down

Ελαφρώς Υπέρ Πουλημένη

6.00 5,50

7-7,50

analisi_28-11_2


Η πτωτική πορεία δε λέει να σταματήσει. Η εβδομαδιαία κάθοδος μας έβαλε σε απόσταση αναπνοής από το ψυχολογικό όριο των 6 ευρώ όπου και η μετοχή αντέδρασε ελαφρώς λίγο πριν από αυτό στον Fibonacci της ανοδικής κίνησης του Αύγουστου 2010. Η τάση δεν αλλάζει όμως με ένα άσπρο κερί και συνεχίζει να είναι καθαρά καθοδική, αλλά λίγο υπέρ πουλημένη.
Η διάσπαση του 6.20 θα μας οδηγήσει στο 6.00 πριν από την πολύ δυνατή στήριξη των 5.50 ευρώ . Οποιαδήποτε ανοδική κίνηση στα επίπεδα του 7.00 και του 7.50 θεωρείτε ευκαιρία για πώληση. Μόνο η άνοδος πάνω από το 7.50 θα σταματήσει την πτωτική τάση – τουλάχιστον προσωρινά.


ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Η τεχνική ανάλυση που δημοσιεύεται  εδώ  στηρίζετε σε συνδυασμό ταλαντωτών και χρονικών περιόδων. Όταν μιλάμε για εβδομαδιαία περίοδο αναφερόμαστε στην κύρια τάση της αγοράς που διαρκεί μερικούς μήνες. Η ημερήσια περίοδος μας δίνει μια εικόνα της ενδιάμεσης  τάση για τις επόμενες εβδομάδες, ενώ τα 30 λεπτά  μια εικόνα των επόμενων λίγων ημερών. Η Τάση μας δίνει την κατεύθυνση ενώ το κύμα μας δείχνει την ορμή της αγοράς. Εάν η τάση είναι καθοδική και η ορμή ανοδική αυτό σημαίνει ότι το πιο πιθανό είναι να έχουμε μια ανοδική κίνηση πριν η αγορά συνεχίσει την πτωτική τάση της.

Η κύρια τάση είναι όπως την παλίρροια δεν αλλάζει εύκολα και γρήγορα, η ενδιάμεση κίνηση είναι σαν τα κύματα πάνω στην παλίρροια ενώ τα 30 λεπτά είναι σαν μικρά κυματάκια στα κύματα.  Η αγορά πηγαίνει με την κύρια τάση αλλά μερικές φορές η ενδιάμεση και η μικρή τάση κινούνται εναντία σε απτήν. Στο τέλος όμως ακολουθούν και αυτές την κύρια τάση. Όταν λοιπόν περνούμε μια θέση σε ένα χρονικό ορίζοντα κλείνουμε τη θέση στον ίδιο χρονικό ορίζοντα η σε χαμηλότερο αλλά ποτέ σε ψηλότερο.
Σημαντικό είναι όταν κάποιος επενδύει τα χρήματα τα να γνωρίζει για πόσο διάστημα θα επενδύσει τα χρήματα του δηλαδή σε πιο χρονικό ορίζοντα και ότι πάντα πρέπει να πηγαίνει με την τάση του χρονικού ορίζοντα του, και να γνωρίζει ότι τίποτα δεν είναι 100% σωστό στις προβλέψεις της αγοράς οπότε να λαμβάνει τα απαραίτητα επιπρόσθετα μέτρα για να προστατεύει τα κεφάλαια του.

Πηγή PHI Trading Academy

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης