Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Άλμα 23% του S&P 500 το 2011, ανάπτυξη 4% και αύξηση επιτοκίων για το 2012 βλέπει η Goldman Sachs!

tags :
Άλμα 23% του S&P 500 το 2011, ανάπτυξη 4% και αύξηση επιτοκίων για το 2012 βλέπει η Goldman Sachs!
H Goldman Sachs εκτιμά, μέσω έκθεσής της με έκταση 57 σελίδων και τίτλο “easy money, hard market” ότι η οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ θα βελτιωθεί περαιτέρω εντός του 2011 και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία θα διαφανούν καθαρότερα εντός του 2012.
Ο διεθνής χρηματοπιστωτικός όμιλος υπαινίσσεται σε όλη την έκθεση ότι η νέα παρέμβαση της Fed άναψε το... φιτίλι της ανάπτυξης στην οικονομία στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Τα στοιχεία των προβλέψεών της είναι πολύ θετικά.
Η Goldman Sachs βλέπει εκτόξευση κατά 23% της τιμής διαπραγμάτευσης των μετοχών στη Wall Street και συνεχίζει... Εκτιμά σταθερή άνοδο 10% με 12% στα κέρδη ανά μετοχή και αύξηση 11% στις τιμές των μερισμάτων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εντός του προσεχούς έτους.
“Εκτιμούμε ότι ο δείκτης S&P 500 θα παρουσιάσει αύξηση κερδών κατά 12% για το 2011 σε σχέση με φέτος και αύξηση ενός ακόμη 115 στα κέρδη το 2012 σε σχέση με το 2011”, τονίζουν οι  οικονομικοί σύμβουλοι του ομίλου, Stuart Kaiser και Amanda Sneider.
Οι κλάδοι που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν σ' αυτή την εκρηκτική άνοδο είναι οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η τεχνολογία και η ενέργεια. Υπολογίζεται ότι αυτοί οι τρεις κλάδοι μαζί θα τροφοδοτήσουν το 50% της ανόδου. Ο λόγος ανόδου των μετοχών είναι η αύξηση των επενδύσεών τους και των οικονομικών τους δραστηριοτήτων, οι οποίες θα αποτελέσουν και τους βασικούς τροφοδότες της επιδιωκόμενης ανάπτυξης. Σαν αποτέλεσμα, θα σημειωθεί αντίστοιχο ράλι ανόδου και στις μετοχές τους.
Η τρίμηνη πρόβλεψη της Goldman Sachs τοποθετεί το δείκτη S&P 500 στις 1.250 μονάδες, ενώ για το εξάμηνο προβλέπει σκαρφάλωμα στις 1.325 μονάδες. Για το δωδεκάμηνο εκτιμάται από το διεθνή χρηματοπιστωτικό όμιλο ότι ο δείκτης S&P 500 θα αγγίξει τις 1.450 μονάδες, ορμώμενος κυρίως από τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα που αναμένεται να παρουσιάσουν οι εισηγμένες, με έμφαση κυρίως στα διευρυμένα κέρδη ανά μετοχή.
Η Goldman Sachs εκτιμά αποκλιμάκωση στην απόδοση των δεκαετών αμερικανικών ομολόγων αλλά και στα εταιρικά δεδομένων των οικονομικών τους στοιχείων, τα οποία οδεύουν προς σταδιακή βελτίωση.
Η πρόβλεψη της Fed για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ βρίσκεται στο 2%. Η Goldman Sachs, ωστόσο, εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα περάσει χαμηλότερα και από αυτά τα επίπεδα εντός του 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης