Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προσπάθεια διάσπασης των 7.050 μονάδων, με στόχο τις 7.200 από τον Dax στην Γερμανία

tags :
Προσπάθεια διάσπασης των 7.050 μονάδων, με στόχο τις 7.200 από τον Dax στην Γερμανία
Η Ανοδική τάση στον Daxx καλά κρατεί εδώ και μήνες. Η ορμή από την άλλη έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια κόπωσης και οποιαδήποτε ανοδική κίνηση αναμένεται να βρει ισχυρή αντίσταση στο 7200 - το επίπεδο που είχαμε την αντίστροφη της ανοδικής τάσης με την επιβεβαίωση της διπλής κορυφής τέλος 2007 αρχές 2008.
Περίοδος
Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
Εβδομάδα

Υπέρ
Αγορασμένη
7200 7500 6650 6400


Η Ανοδική τάση στον Daxx καλά κρατεί εδώ και μήνες. Η ορμή από την άλλη έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια κόπωσης και οποιαδήποτε ανοδική κίνηση αναμένεται να βρει ισχυρή αντίσταση στο 7200 - το επίπεδο που είχαμε την αντίστροφη της ανοδικής τάσης με την επιβεβαίωση της διπλής κορυφής τέλος 2007 αρχές 2008. Θα θέλαμε να δούμε μια διόρθωση προς το 6700 για να σταματήσει η ορμή να είναι υπεραγορασμένη πριν κινηθούμε ξανά ανοδικά.

Η διάσπαση του 6700 θα μας οδηγήσει στην ισχυρή στήριξη του 6400 τις πολλαπλές κορυφές του 2010. Το σπάσιμο του 7200 μας οδήγα στο 7500.

 


Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
Ημέρα

Ουδέτερη 7050 7200 6900 6650


Η τάση είναι ανοδική και στα ημερησία γραφήματα. Η ορμή είναι επίσης ανοδική αλλά δείχνει σημάδια κόπωσης αφού όλοι οι ταλαντωτές σχεδόν έχουν αρνητικές αποκλίσεις αλλά σε ουδέτερη περιοχή. Αυτό μας λέει ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι  ο δείχτης να κάνει μια διόρθωση πριν συνεχίσει την ανοδική πορεία του.

Το σπάσιμο του 7050 μας ξαναβάζει σε ανοδική τροχιά προς το 7200. Στην πτώση πρώτη στήριξη το 6900  πριν το πολύ ισχυρό 6650.


Πηγή: www.phiacademy.com

 

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Η τεχνική ανάλυση που δημοσιεύεται εδώ στηρίζετε σε συνδυασμό ταλαντωτών και χρονικών περιόδων. Όταν μιλάμε για εβδομαδιαία περίοδο αναφερόμαστε στην κύρια τάση της αγοράς που διαρκεί μερικούς μήνες. Η ημερήσια περίοδος μας δίνει μια εικόνα της ενδιάμεσης τάση για τις επόμενες εβδομάδες, ενώ τα 30 λεπτά μια εικόνα των επόμενων λίγων ημερών. Η Τάση μας δίνει την κατεύθυνση ενώ το κύμα μας δείχνει την ορμή της αγοράς. Η κύρια τάση είναι όπως την παλίρροια δεν αλλάζει εύκολα και γρήγορα, η ενδιάμεση κίνηση είναι σαν τα κύματα πάνω στην παλίρροια ενώ τα 30 λεπτά είναι σαν μικρά κυματάκια στα κύματα. Η αγορά πηγαίνει με την κύρια τάση αλλά κόπιες φορές η ενδιάμεση και η μικρή τάση κινούνται εναντία σε αυτήν. Στο τέλος όμως ακλουθούν και αυτές την κύρια τάση. Όταν λοιπόν περνούμε μια θέση σε ένα χρονικό ορίζοντα κλείνουμε τη θέση στον ίδιο χρονικό ορίζοντα η σε χαμηλότερο αλλά ποτέ σε ψηλότερο. Σημαντικό είναι όταν κάποιος επενδύει τα χρήματα τα να γνωρίζει για πόσο διάστημα θα επενδύσει τα χρήματα του δηλαδή σε πιο χρονικό ορίζοντα και ότι πάντα πρέπει να πηγαίνει με την τάση του χρονικού ορίζοντα του, και να γνωρίζει ότι τίποτα δεν είναι 100% σωστό στις προβλέψεις της αγοράς οπότε να λαμβάνει τα απαραίτητα επιπρόσθετα μέτρα για να προστατεύει τα κεφάλαια του.

Το παρόν εκδίδεται από την PHI TRADING ACADEMY (www.phiacademy.com) και απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο αναπαραγωγή ή δημοσίευση του χωρίς την προηγούμενη γραπτή συναίνεση της εταιρίας. Οι αναλύσεις και εκτιμήσεις που περιέχει έχουν εκπαιδευτικό / ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόταση ή επενδυτική συμβουλή για αγορά ή πώληση μετοχών ή άλλες επενδυτικές κινήσεις. Οι δε πληροφορίες και τα στοιχεία αντλούνται από αξιόπιστες πηγές χωρίς καμία επαλήθευση από την εταιρία και χωρίς να παρέχεται καμία εγγύηση για την ακρίβεια και την εγκυρότητά τους. Προτού επενδύσετε σε οποιαδήποτε επενδυτικά προϊόντα (asset classes) και είδος παραγώγου που καλύπτουμε στην ανάλυσή μας, θα πρέπει πολύ προσεχτικά να σκεφτείτε τους επενδυτικούς στόχους σας, το επίπεδο της εμπειρίας σας και το ρίσκο που αναλαμβάνετε και θα πρέπει να λάβετε την επενδυτική σας απόφαση με τον πιστοποιημένο χρηματοοικονομικό σύμβουλο σας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης