Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τι θα γίνει αν η αγορά σπάσει τις 1380 μονάδες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου; - Που θα φτάσει το ΧΑ;

Τι θα γίνει αν η αγορά σπάσει τις 1380 μονάδες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου; - Που θα φτάσει το ΧΑ;
Η χρονιά έκλεισε στο ΧΑΑ με το γενικό δείκτη στις 1414 μονάδες ενώ άνοιξε τη χρονιά στις 2210 μονάδες - μια πτώση της τάξεως του 36%. Η νέα χρονιά ξεκινά με το πιθανό καθοδικό τρίγωνο που έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό έχει μπει στην περίοδο επαλήθευσης του.
Περίοδος
Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
Εβδομάδα

Ουδέτερη 1380 1150 1550 1800


Η χρονιά έκλεισε στο ΧΑΑ με το γενικό δείκτη στις 1414 μονάδες ενώ άνοιξε τη χρονιά στις 2210 μονάδες - μια πτώση της τάξεως του 36%. Η νέα χρονιά ξεκινά με το πιθανό καθοδικό τρίγωνο που έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό έχει μπει στην περίοδο επαλήθευσης του. Με βάση την θεωρία των τριγώνων για να είναι έγκυρος αυτός ο σχηματισμός συνέχισης πρέπει η τιμή να διασπάσει το 1380 μεταξύ των 2/3 και 3/4 του χρόνου από την βάση μέχρι το τέλος (κορυφή) του τριγώνου.
Το τρίγωνο στο γενικό δείκτη του ΧΑΑ έχει τη βάση στον Ιούνιο του 2010 και κορυφή τον Απρίλιο του 2011, άρα για να είναι έγκυρος σχηματισμός συνέχισης το τρίγωνο, τότε πρέπει το σπάσιμο να γίνει μεταξύ 21 Δεκεμβρίου 2010 και 15 Ιανουαρίου 2011. Αν αυτό συμβεί τότε η πτωτική τάση θα πάρει καινούργια πνοή και θα μας οδηγήσει σε νέα χαμηλά.
Πόσο χαμηλά όμως? Η θεωρία τριγώνων μας λέει ότι όσο μεγάλη είναι η βάση, τόσο είναι ο ελάχιστος στόχος. Το χαμηλό της βάσης είναι το 1380 - το ψήλο το 1880 άρα το ύψος είναι 500 μονάδες. Συνεπώς ο στόχος είναι 1380-500 = 880. Αυτό σημαίνει μια πτώση της τάξεως του 36%!

Εάν η αγορά δεν σπάσει το 1380 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου η / και σπάσει το 1550 τότε τι σημαίνει αυτό? Σημαίνει ότι το τρίγωνο δεν ισχύει πια και ούτε ο στόχος του 880 ισχύει. Η αγορά θα μπει σε μια πλάγια κίνηση με το 1380 το χαμηλό και το 1800 το υψηλό αυτής και θα περιμένουμε καινούργιους σχηματισμούς τιμών να μας δώσουν κατεύθυνση.


Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
Ημέρα

Ουδέτερη 1400 1300 1480 1550


Όσο είμαστε κάτω από το 1550 η τάση της αγοράς συνεχίζει να είναι πτωτική. Η ορμή είναι πλέον ουδέτερη λόγο των διακοπών των Χριστουγέννων και αναμένουμε την επομένη κίνηση να μας αποσαφηνίσει αν θα σπάσουμε το χαμηλό του τώρα η αργότερα.  Μόνο μια κίνηση πάνω από το 1550 θα χαλάσει το μοτίβο των χαμηλότερων κορυφών, χαμηλότερων πυθμένων που ξεκίνησε τον Αύγουστο, δημιουργώντας ένα σχηματισμό αντιστροφής "Διπλού Πάτου". Όσο είμαστε κάτω από το 1480 οποιαδήποτε ανοδική κίνηση θεωρείται ευκαιρία για πώληση.

Το σπάσιμο του 1400 μας ξαναβάζει σε πτωτική τροχιά προς το χαμηλό του Ιουνίου του 2010 και ακολούθως τις 1300 μονάδες. Στην άνοδο στόχος είναι η ισχυρή αντίσταση στα 1480 όπου βρίσκεται ο βασικός κινητός μέσος όρος μας και το 61.8% της κίνησης από το ψηλό του Δεκεμβρίου, το 1550.


Πηγή: www.phiacademy.com

 

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Η τεχνική ανάλυση που δημοσιεύεται εδώ στηρίζεται σε συνδυασμό ταλαντωτών και χρονικών περιόδων. Όταν μιλάμε για εβδομαδιαία περίοδο αναφερόμαστε στην κύρια τάση της αγοράς που διαρκεί μερικούς μήνες. Η ημερήσια περίοδος μας δίνει μια εικόνα της ενδιάμεσης τάση για τις επόμενες εβδομάδες, ενώ τα 30 λεπτά μια εικόνα των επόμενων λίγων ημερών. Η τάση μας δίνει την κατεύθυνση ενώ το κύμα μας δείχνει την ορμή της αγοράς. Η κύρια τάση είναι όπως η παλίρροια δεν αλλάζει εύκολα και γρήγορα, η ενδιάμεση κίνηση είναι σαν τα κύματα πάνω στην παλίρροια ενώ τα 30 λεπτά είναι σαν μικρά κυματάκια στα κύματα. Η αγορά πηγαίνει με την κύρια τάση αλλά κάποιες φορές η ενδιάμεση και η μικρή τάση κινούνται εναντία σε αυτήν. Στο τέλος όμως ακολουθούν και αυτές την κύρια τάση. Όταν λοιπόν παίρνουμε μια θέση σε ένα χρονικό ορίζοντα κλείνουμε τη θέση στον ίδιο χρονικό ορίζοντα ή σε χαμηλότερο αλλά ποτέ σε ψηλότερο. Σημαντικό είναι όταν κάποιος επενδύει τα χρήματα του να γνωρίζει για πόσο διάστημα θα τα επενδύσει δηλαδή σε πιο χρονικό ορίζοντα και ότι πάντα πρέπει να πηγαίνει με την τάση του χρονικού ορίζοντα του, και να γνωρίζει ότι τίποτα δεν είναι 100% σωστό στις προβλέψεις της αγοράς οπότε να λαμβάνει τα απαραίτητα επιπρόσθετα μέτρα για να προστατεύει τα κεφάλαια του.

Το παρόν εκδίδεται από την PHI TRADING ACADEMY (www.phiacademy.com) και απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο αναπαραγωγή ή δημοσίευση του χωρίς την προηγούμενη γραπτή συναίνεση της εταιρίας. Οι αναλύσεις και εκτιμήσεις που περιέχει έχουν εκπαιδευτικό / ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόταση ή επενδυτική συμβουλή για αγορά ή πώληση μετοχών ή άλλες επενδυτικές κινήσεις. Οι δε πληροφορίες και τα στοιχεία αντλούνται από αξιόπιστες πηγές χωρίς καμία επαλήθευση από την εταιρία και χωρίς να παρέχεται καμία εγγύηση για την ακρίβεια και την εγκυρότητά τους. Προτού επενδύσετε σε οποιαδήποτε επενδυτικά προϊόντα (asset classes) και είδος παραγώγου που καλύπτουμε στην ανάλυσή μας, θα πρέπει πολύ προσεχτικά να σκεφτείτε τους επενδυτικούς στόχους σας, το επίπεδο της εμπειρίας σας και το ρίσκο που αναλαμβάνετε και θα πρέπει να λάβετε την επενδυτική σας απόφαση με τον πιστοποιημένο χρηματοοικονομικό σύμβουλο σας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης