Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Φιλάρετος (Alpha bank) – Μέχρι το τέλος του 2014 να έχει υπάρξει ενιαίο μισθολόγιο μεταξύ Alpha και Emporiki Bank

Φιλάρετος (Alpha bank) – Μέχρι το τέλος του 2014 να έχει υπάρξει ενιαίο μισθολόγιο μεταξύ Alpha και Emporiki Bank
Ορθή η εξομοίωση αλλά να μην υπάρξουν ακραίες μειώσεις
Έως το τέλος του 2014 οι μισθολογικές διαφορές μεταξύ των εργαζομένων της Alpha bank και των εργαζομένων της Emporiki bank θα πρέπει να έχουν εξομοιωθεί να υπάρξει μεταξύ των εργαζομένων των 2 τραπεζών ενιαίο μισθολόγιο ανέφερε ο Σπ. Φιλάρετος εντεταλμένος σύμβουλος και γενικός διευθυντής του ομίλου Alpha bank.
Κατά την συνάντηση του με το σωματείο των εργαζομένων της Emporiki bank υπό τον Γ. Κωνσταντινόπουλο και με εκπροσώπους της ΟΤΟΕ  η Alpha bank υπερασπίστηκε μια λογική θέση της εξομοίωσης των απολαβών.
Όμως είναι προφανές ότι πρέπει να υπάρξει ειδική πρόνοια π.χ. σε περιπτώσεις όπου κάποια στελέχη της Emporiki bank είχαν μια διοικητική θέση και στο νέο σχήμα….βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερη κλίμακα.
Π.χ. ένα στέλεχος με 3000 ευρώ μεικτά μηνιαίως στην Emporiki εντασσόμενος στον όμιλο Alpha bank αν δεν πάρει την ίδια διοικητική θέση για να δικαιολογείται ο μισθός του και βρεθεί σε μια πολύ κατώτερη θέση θα χάσει ίσως και πάνω από το 50% των απολαβών.
Ο σύλλογος εργαζομένων της Emporiki έχει προτείνει αντί της άμεσης εξομοίωσης της σταδιακής κατά τα πρότυπα της Geniki bank με τον όμιλο Πειραιώς.
Οι εργαζόμενοι της Geniki bank, δεν θα δουν μειώσεις αλλά δεν θα πάρουν και καμία αύξηση για χρόνια ίσως μέχρις ότου εξομοιωθούν με τους εργαζομένους της Πειραιώς.
Από την μια πλευρά οι εργαζόμενοι της Emporiki πρέπει να κατανοήσουν ότι η εξομοίωση είναι λογική ένας όμιλος δεν μπορεί να λειτουργεί με πολλαπλά λειτουργικά κόστη ή μισθολογικά κόστη πολλών ταχυτήτων.
Από την άλλη πλευρά η Alpha bank πρέπει όπου υπάρχουν εντυπωσιακές μειώσεις αποδοχών να μεριμνήσει ώστε σε κάποιο βαθμό να μετριαστούν.
Με πνεύμα συνεργασίας μπορεί να υπάρξει η βέλτιστη λύση σε θέματα που δεν είναι ασυνήθιστα σε περιόδους συγχωνεύσεων.
Η Alpha bank πρέπει να αναφέρουμε ότι έχει εγγυηθεί τα 1800 ευρώ μεικτά για όλους τους εργαζομένους και το τηρεί απαρέγκλιτα αλλά προφανώς χρειάζεται μια συνολική επανεκτίμηση για τους αμειβόμενους από 1800 ευρώ μεικτά και υψηλότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης