Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΗΠΑ - Εύσημα στην ποσοτική χαλάρωση (QE) από το ΔΝΤ - Πιο μετριοπαθείς οι οικονομολόγοι της Fed

tags :
ΗΠΑ - Εύσημα στην ποσοτική χαλάρωση (QE) από το ΔΝΤ - Πιο μετριοπαθείς οι οικονομολόγοι της Fed
Έχει αξία να παρατηρήσουμε ότι κάποιες από τις μελέτες της ίδιας της Fed αναφέρουν μικρότερα ωφέλη στην αμερικανική οικονομία
Ως "σημαντική συνεισφορά" στην αμερικανική οικονομία χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα αγορών ομολόγων των Ηνωμένων Πολιτειών και της κεντρικής τράπεζας Federal Reserve, οι οικονομολόγοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Σε αναφορά που κυκλοφόρησε την Παρασκευή και αναδημοσιεύεται από την Wall Street Journal, οι αναλυτές του Ταμείου αναφέρουν ότι η ποσοτική χαλάρωση (ως γνωστόν QE - quantative easing) την τετραεταί 2008-2012 μείωσε τις αποδόσεις του δεκαετούς ομόλογου κατά 1,4%.
"Οι αγορές ομολόγων των ΗΠΑ έχουν επηρεάσει το επίπεδο και τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας σε πολύ σημαντικό βαθμό", τονίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Vasco Curdia και Andrea Ferrero της Fed στο Σαν Φρανσίσκο επισημαίνουν ότι από τα τέλη του 2010 ως τις αρχές του 2011 η εγχώρια οικονομία ενισχύθηκε μόλις κατά 0,13%.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, είχε δηλώσει ότι "το QE δουλεύει στην θεωρία, αλλά όχι στην πράξη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης