Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ανανεώνεται η θητεία Προβόπουλου στην ΤτΕ μέχρι το 2020 – Πιθανότατα θα ανακοινωθεί 25 ή 28 Απριλίου

Ανανεώνεται η θητεία Προβόπουλου στην ΤτΕ μέχρι το 2020 – Πιθανότατα θα ανακοινωθεί 25 ή 28 Απριλίου
H διοίκηση Προβόπουλου διασφάλισε το ελληνικό banking και η ανανέωση της θητείας του θεωρείται το βέλτιστο σενάριο
Ο Γιώργος Προβόπουλος, ο τωρινός διοικητής της ΤτΕ, θα του ανανεωθεί τελικώς η θητεία, που λήγει τον Ιούνιο του 2014, για άλλα έξι χρόνια, έως το 2020, μετά την υπαναχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος κατ’ ουσίας παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών για να διαχειριστεί το χρέος και αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ΤτΕ.
Με βάση πληροφορίες ενδέχεται να υπάρξει ενημέρωση για το θέμα αυτό στις 25 ή 28 Απριλίου.
Το αρχικό σχέδιο που ήθελε τον Σαμαρά τον έλληνα πρωθυπουργό να ανακοινώνει τα σχέδια του για την θέση του διοικητή της ΤτΕ μετά τις ευρωεκλογές μάλλον έχουν αλλάξει.
Η άκρως επιτυχημένη διοίκηση Προβόπουλου και το έργο που πραγματοποίησε διασφαλίζοντας το ελληνικό banking συμβάλλουν στην ανανέωση της θητείας του Γ. Προβόπουλου στην ΤτΕ έως το 2020.
Πέραν από την άκρως επιτυχημένη θητεία Προβόπουλου και την απόσυρση του ενδιαφέροντος από τον Γ. Στουρνάρα, θετικό ρόλο διαδραμάτισαν τόσο οι παρεμβάσεις του M. Draghi (EKT) όσο και της D. Nouy (SSM).
Πρέπει να τονιστεί κατά τρόπο, ξεκάθαρο ότι η ανανέωση της θητείας Προβόπουλου αποτελεί επιβεβαίωση των επιτυχημένων πρωτοβουλιών της ΤτΕ ώστε να διασφαλιστεί η φερεγγυότητα και κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.
Ο πλέον επιτυχημένος κεντρικός τραπεζίτης των τελευταίων 10ετιών, ο Γ. Προβόπουλος παραμένει στην ΤτΕ για άλλα 6 χρόνια, εξέλιξη άκρως θετική για τις τράπεζες και την εθνική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης