Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στον παλμό των dealing rooms: Η τριπλή δυστοκία υπέρβασης των 1.190 μονάδων και οι πιθανές 1.110 μονάδες

tags :
Στον παλμό των dealing rooms: Η τριπλή δυστοκία υπέρβασης των 1.190 μονάδων και οι πιθανές 1.110 μονάδες
Η δυστοκία υπέρβασης των 1.190 μονάδων έχει επιδεινώσει την τεχνική εικόνα του Χ.Α. σύμφωνα με τους αναλυτές της Ελληνοαμερικανικής ΑΧΕΠΕΥ
Στις εξελίξεις σε Ουκρανία και Ισραήλ που είναι αυτές που καθορίζουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου που όπως και να έχει επηρεάζεται από το διεθνές κλίμα αναφέρονται οι αναλυτές της Ελληνοαμερικανικής Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο σχόλιό τους.
Οι ίδιοι σημειώνουν ότι παρ’ ότι οι λόγοι συρρίκνωσης των συναλλαγών είναι εγχώριοι, εντούτοις η αγορά ασφαλώς επηρεάζεται από τις δραματικές διεθνείς εξελίξεις, δεδομένου ότι όλες οι αγορές είναι συγκοινωνούντα δοχεία πλέον.
Έτσι, η συρρίκνωση του τζίρου προδιαθέτει για μια συσσώρευση μεταξύ του εύρους των 1.140 και 1.190 μονάδων, αν δεν υπάρξει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε γεωπολιτικό επίπεδο.
Ύστερα από τρείς ανεπιτυχείς προσπάθειες ανοδικής διάσπασης των 1190 μονάδων, ήρθε η πτώση (-2,69%) της Παρασκευής αλλά και η χθεσινή, με το Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει χθες ενδοσυνεδριακά τη ζώνη των 1.140 μονάδων.
Οι αναλυτές τονίζουν ότι σε ενδεχόμενο περαιτέρω πτωτικής κίνησης, η ζώνη των 1.110 μονάδων εντοπίζεται ως το σημαντικότερο τεχνικά σημείο αναφοράς για τη διατήρηση της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης.
Ανάλογης σημειολογίας χαρακτηρίζεται τεχνικά για την εικόνα του FTSE 25 και η ζώνη των 367 μονάδων που φαίνεται πως το πιο πιθανό σενάριο, με το σχετικό δείκτη  στις 369,65 μονάδες (-1,01%), ενώ έφτασε ενδοσυνεδριακά έως τις 366,01 μονάδες (-1,98%).
Για τον FTSE 25 τονίζουν ότι η ζώνη των 355 μονάδων ορίζεται ως εξαιρετικά κρίσιμη για τη διατήρηση ή όχι της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης