Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Goldman Sachs και Kepler αγοράζουν Μυτιληναίο – Η άνοδος του αλουμινίου στα 2035 δολ / τόνο ευνοεί τον όμιλο - Στα 8 ευρώ η τιμή στόχος

tags :
Goldman Sachs και Kepler αγοράζουν Μυτιληναίο – Η άνοδος του αλουμινίου στα 2035 δολ / τόνο ευνοεί τον όμιλο - Στα 8 ευρώ η τιμή στόχος
Θετική εξέλιξη για τον όμιλο Μυτιληναίου η άνοδος της τιμή του αλουμινίου στα 2035 δολάρια ανά τόνο
Αυξημένη κινητικότητα καταγράφεται σήμερα στην μετοχή του Μυτιληναίου επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι μετά το road show που πραγματοποίησε στο Λονδίνο η Wood οι ξένοι επενδυτές θέτουν στο μικροσκόπιο τον όμιλο Μυτιληναίου και προβαίνουν σε επιλεκτικές αγορές.
Η μετοχή της εταιρίας Μυτιληναίος διαμορφώνεται στα 6,24 ευρώ με άνοδο +4,7% και αποτίμηση 729 εκατ.
Η ΜΕΤΚΑ στα 12,22 ευρώ με άνοδο +2,69% και αποτίμηση 634 εκατ ευρώ.
Σήμερα οι κινήσεις έχουν πραγματοποιηθεί από Goldman Sachs 32 χιλ μετοχές και Kepler πρώην Cheuvreux 22 χιλ μετοχές όσον αφορά τους ξένους, ενώ και εγχώριοι θεσμικοί έχουν προβεί σε αγορές....
Να σημειωθεί ότι η Eurobank Χρηματιστηριακή έχει θέσει τιμή στόχο 8 ευρώ για την μετοχή του Μυτιληναίου.
Θετικά επιδρά στον όμιλο Μυτιληναίου η άνοδος της τιμής του αλουμινίου έφθασε στα 2035 δολάρια ανά τόνο με προοπτική για ακόμη υψηλότερα σε πρώτη φάση τα  2080 με 2100 δολάρια ανά τόνο.
Η Αλουμίνιον της Ελλάδος προφανώς και ευνοείται από την άνοδο της τιμής του αλουμινίου αν ληφθεί υπόψη ότι στις τιμές πώλησης περιλαμβάνεται και ένα premium 800 δολαρίων δηλαδή η τιμή πώλησης φθάνει τα 2835 δολάρια ανά τόνο.
Οι ξένοι αναγνωρίζουν ότι θα αυξηθεί σημαντικά το cash flows από διαφορετικές πηγές εσόδων.
Μάλιστα διατυπώνεται η εκτίμηση ότι η κερδοφορία του ομίλου Μυτιληναίου το 2014 θα είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με το 2013.
Από το σκέλος του Αλουμινίου θα προέλθουν έσοδα λόγω της  αύξησης της τιμής του Αλουμινίου.
Ο όμιλος Μυτιληναίου έχει ολοκληρώσει στους βασικούς τομείς τις επενδύσεις του και αναμένει ταμειακές ροές.
Οι διεθνείς επενδυτές επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στο σκέλος αυτό καθώς εκτιμούν ότι θα βελτιωθεί σημαντικά η κερδοφορία του 2014.
Οι ξένοι επενδυτές αποτιμούν θετικά και την μείωση του συνολικού δανεισμού μέσω της μείωσης του βραχυχρόνιου και μακροχρόνιου χρέους.
Στο σκέλος αυτό έπονται....πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης