Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η έκθεση της Morgan Stanley είναι παράλογη, εξυπηρετεί σκοπιμότητες και τεχνικά είναι διάτρητη…

Η έκθεση της Morgan Stanley είναι παράλογη, εξυπηρετεί σκοπιμότητες και τεχνικά είναι διάτρητη…
Σε γενικές γραμμές μπορεί να ειπωθεί ότι η έκθεση της Morgan Stanley είναι παρατεντωμένη μόνο και μόνο για να βοηθήσει τα φίλα χαρτοφυλάκια
Η θετική έκθεση για το ελληνικό χρηματιστήριο από την Morgan Stanley πυροδότησε το έντονο ενδιαφέρον των ξένων για το ελληνικό χρηματιστήριο.
Οι όγκοι και οι τζίροι αυξήθηκαν, όπως και η συμμετοχή των ξένων.
Θεωρούμε την έκθεση της Morgan Stanley ωστόσο χαμηλής αξιοπιστίας
1)Γιατί είχαμε προειδοποιήσει εδώ και 3 εβδομάδες ότι σχεδιάζονται θετικές εκθέσεις για να βοηθήσουν την αγορά και την κυβέρνηση με βασικό στόχο να συντηρήσουν μια αυτοτροφοδοτούμενη άνοδο.
Ουσιαστικά λανσάρουν θετικές εκθέσεις για να στηρίξουν την αγορά στην οποία έχουν επενδύσει είτε οι ίδιοι, είτε πελάτες τους ειδικά στις τράπεζες που έχουν επενδυθεί 11,3 δισεκ. ευρώ συνολικά κεφάλαια το 2013 και 2014.
2)Η έκθεση της Morgan Stanley ωστόσο είναι αναξιόπιστη και για ένα άλλο λόγο.
Δεν προσμετράει στις παραδοχές τα stress tests όπερ σημαίνει ότι προβαίνει σε εκτιμήσεις χωρίς να έχει λάβει υπόψη αυτό τον κίνδυνο.
3)Η έκθεση της Morgan Stanley όμως είναι διάτρητη και για ένα άλλο λόγο.
Για το 2015 η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο P/E σε σχέση με τις 10 χώρες που περιλαμβάνονται στο δείγμα με εξαίρεση το Qatar και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.
4)Το 2016 το P/BV θα μειωθεί αλλά παρ΄ όλα αυτά….βλέπει άνοδο.
Για να μειωθεί το P/BV δύο τινά υπάρχουν ή ότι θα μειωθεί η αποτίμηση ή τα κεφάλαια ή η αύξηση εκ των δύο θα είναι δυσανάλογη.
5)Όσον αφορά την απόδοση των κεφαλαίων ROE βλέπει απόδοση 9,7% χαμηλότερα του μέσου όρου του MSCI EMEA.
6)To μόνο στοιχείο που έχει μια λογική βάση είναι η εκτίμηση κερδοφορίας για το 2015 καθώς όντως το 2015 οι τράπεζες ειδικά θα αρχίζουν να αποδίδουν ειδικά λόγω των συνεργειών και της σταθεροποίησης των NPLs.
Σε γενικές γραμμές μπορεί να ειπωθεί ότι η έκθεση της Morgan Stanley είναι παρατεντωμένη μόνο και μόνο για να βοηθήσει τα φίλα χαρτοφυλάκια να αυξήσουν τις αποδόσεις και επιδόσεις τους από το ελληνικό χρηματιστήριο.
Αυτά για να μην μας θεωρούν κορόιδο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης