Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τρ. Κύπρου: Πωλεί περιουσιακά στοιχεία στη Ρουμανία – Σε 95 εκατ. ευρώ ανέρχεται το τίμημα

Τρ. Κύπρου: Πωλεί περιουσιακά στοιχεία στη Ρουμανία – Σε 95 εκατ. ευρώ ανέρχεται το τίμημα
Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με την εταιρεία Societatea Companiilor Hoteliere Grand S.R.L.
Συμφωνία για την πώληση περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με την εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Societatea Companiilor Hoteliere Grand, που συστάθηκε στη Ρουμανία και ιδιοκτήτρια του Marriott Bucharest Grand Hotel, στην STRABAG, που συστάθηκε στην Αυστρία, υπέγραψε η Τράπεζα Κύπρου.
Το τίμημα της πώλησης, που υπόκειται στην εκπλήρωση ορισμένων προνοιών που αναφέρονται στη συμφωνία, ανέρχεται σε 95 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν α) δανειακή σύμβαση μεταξύ της GHES ως δανειζόμενου και της Τράπεζας Κύπρου Ρουμανία ως δανειστή, β) 1.474.482 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν το 35,292% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της GHES, που εκδόθηκαν από την GHES σε εταιρεία συνδεδεμένη με την τράπεζα και γ) σύμβαση δανείου μειωμένη εξασφάλισης μεταξύ της GHES ως δανειζόμενου και εταιρείας συνδεδεμένης με την τράπεζα ως δανειστή.
Η ολοκλήρωση της πώλησης υπόκειται στην εκπλήρωση ορισμένων προνοιών που αναφέρονται στη συμφωνία.
Το τίμημα πώλησης ανέρχεται σε 95 εκατ. ευρώ και υπόκειται σε αναπροσαρμογές που δύναται να γίνουν με την ολοκλήρωση της πώλησης, η οποία αναμένεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2014 και εν πάση περιπτώσει όχι αργότερα από το τέλος Οκτωβρίου 2014.
Η λογιστική ζημιά από την πώληση ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ, αλλά προκύπτει θετική επίπτωση ύψους περίπου 7 εκατ. ευρώ στην κεφαλαιακή βάση του Συγκροτήματος λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση στα σταθμισμένα περιουσιακά στοιχεία.
Η πώληση, σημειώνει στην ανακοίνωση η Τρ. Κύπρου, εμπίπτει στη στρατηγική του Συγκροτήματος για επικέντρωσή του σε κύριες αγορές και την πώληση μη κύριων δραστηριοτήτων, με την πώληση να υλοποιείται χρονικά όπως προβλέπεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Είναι επίσης εναρμονισμένη με την απόφαση του Συγκροτήματος να περιορίσει σταδιακά την παρουσία του στη Ρουμανία και τελικά να εξέλθει από τη ρουμανική αγορά.
Η πώληση επιτυγχάνει την αποξένωση από ένα σημαντικό και εξειδικευμένο περιουσιακό στοιχείο στη Ρουμανία, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη ρευστότητα του Συγκροτήματος κατά 95 εκατ. ευρώ.
Η Τρ. Κύπρου σημειώνει, τέλος, ότι όπως απαιτείται από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και σύμφωνα με την παράγραφο 5.2.1.17(7) του Νόμου 326/2009 (όπως τροποποιήθηκε), η συναλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε σε τιμές αγοράς (arm's length) και δεν αφορά ή επηρεάζει τα συμφέροντα του γραμματέα της τράπεζας ή οποιουδήποτε «οριζόμενου προσώπου», όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 137(3) του Νόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης