Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

JP Morgan Cazanove: Ισχυρό ατού για τις ελληνικές τράπεζες η υπερσυγκέντρωση - Πλησιάζουν στην κορύφωση τα NPLs

JP Morgan Cazanove: Ισχυρό ατού για τις ελληνικές τράπεζες η υπερσυγκέντρωση - Πλησιάζουν στην κορύφωση τα NPLs
Alpha Bank και ΕΤΕ στις προτιμήσεις. Σύσταση neutral για Eurobank
Επανέρχεται στην κάλυψη της μετοχής της Eurobank η JP Morgan Cazanove, δίδοντας σύσταση neutral (ουδετερότητα) και τιμή στόχο στα 0,40 ευρώ.
Στην 45σέλιδη σημερινή της ανάλυση για την Eurobank, με τίτλο "Re-instating rating with N; PT €0.40 recent weakness could offer good entry; Alpha/NBG preferred" (Επανεκκίνηση κάλυψης με τιμή στόχο 0,40 ευρώ, η πρόσφατη αδυναμία θα προσφέρει ευκαιρίες εισόδου, Alpha Bank και ΕΤΕ στις προτιμήσεις), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η JP Morgan Cazanove αναφέρεται συνολικά για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ο οποίος εμφανίζει ισχυρά σημάδια ανάκαμψης.
Σύμφωνα με την JP Morgan Cazanove οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται σήμερα με discount 26% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, ενώ οι αντίστοιχες ισπανικές και πορτογαλικές διαπραγματεύονται με discount 23%.
Υπό αυτά τα δεδομένα το περιθώριο ανόδου των ελληνικών τραπεζών είναι μεγάλο, αν και η Eurobank έχει το μικρότερο σε σχέση με τις άλλες, ήτοι 28%.
Αναφορικά με την κερδοφορία των τραπεζών, η JP Morgan Cazanove επικαλείται το παράδειγμα των κλάδων στο Βέλγιο και στην Τσεχία, όπου η υψηλή συγκέντρωση βοήθησε τις τράπεζες να ενισχύσουν τα μεγέθη τους.
Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει μία από τις πιο συγκεντρωμένες τραπεζικές αγορές.
Ειδικότερα:



Η JP Morgan Cazanove διαπιστώνει και βελτίωση της εμπιστοσύνης των αγορών στις ελληνικές τράπεζες, κάτι που αποτυπώνεται και στις εκδόσεις τίτλων το τελευταίο διάστημα.
Ειδικότερα:




Αναφορικά με την ποιότητα του ενεργητικού, η JP Morgan Cazanove εκτιμά ότι παρά το γεγονός ότι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα παραμένουν και ότι η ανάκαμψη δεν είναι ακόμη πλήρως εδραιωμένη, η τάση αύξησης των NPLs είναι πολύ κοντά στην κορύφωση της, εάν μάλιστα οι εκτιμήσεις για την πορεία του ΑΕΠ επιβεβαιωθούν.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης