Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καταθέτει στο ΤΑΙΠΕΔ εγγυητική επιστολή 40 εκατ η GFP - Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για το ιπποδρομιακό στοίχημα;

tags :
Καταθέτει στο ΤΑΙΠΕΔ εγγυητική επιστολή 40 εκατ η GFP - Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για το ιπποδρομιακό στοίχημα;
Η προσφορά της Intralot ήταν απαράδεκτα χαμηλή για το Ιπποδρομιακό στοίχημα, σε σχέση με της Global Family Partners
(upd3)Εντολή σε τράπεζα έδωσε η Global Family Partners που διεκδικεί το ιπποδρομιακό στοίχημα , να κατατεθεί εγγυητική επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο σημειωτέον είχε απορρίψει την προσφορά του fund....
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες με την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής ύψους 40 εκατ (εγγυάται την οικονομική προσφορά του ύψους επίσης 40 εκατ) από την Global Family στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το Ταμείο θα υποχρεωθεί να ακυρώσει τον διαγωνισμό για το ιπποδρομιακό στοίχημα.
Η κατάθεση της εγγυητικής επιστολής έχει ένα βασικό στόχο, άπαξ και το ΤΑΙΠΕΔ αγνόησε κατά τρόπο απαράδεκτο προσφορά 40 εκατ από την Global Family Partners, θα υποχρεωθεί να επαναξιολογήσει την στάση του, να διακόψει άμεσα την προνομιακή μεταχείριση της Intralot και να προκηρύξει νέο διαγωνισμό ώστε να αποκατασταθεί η τάξη, η δικαιοσύνη και κυρίως να διαφυλαχθεί το δημόσιο συμφέρον.
Η Intralot υπέβαλλε μια προσφορά που εκ των πραγμάτων είναι διάτρητη και απαράδεκτα χαμηλή μόλις 5,25 εκατ έναντι 40 εκατ της Clobal Family για το ιπποδρομιακό στοίχημα.
Το ΤΑΙΠΕΔ με την εγγυητική επιστολή που θα λάβει άμεσα, δεν θα μπορέσει προκλητικά να αγνοεί την Global Family Partners και είναι βέβαιο ότι όλος ο διαγωνισμός θα επαναξιολογηθεί εκ του μηδενός.
Μετά από αυτή την άκρως σημαντική εξέλιξη με την εγγυητική επιστολή το πιθανότερο σενάριο είναι να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για το ιπποδρομιακό στοίχημα και να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός άμεσα, στον οποίο θα συμμετέχουν η Intralot και η Global Family.
Το ΤΑΙΠΕΔ επικοινώνησε με το www.bankingnews.gr επισημαίνοντας ότι εφόσον υπάρξει εγγυητική επιστολή προφανώς αλλάζει τα δεδομένα στην διαδικασία του διαγωνισμού για το ιπποδρομιακό στοίχημα.

Τι έγραφε νωρίτερα το bankingnews.gr

Εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος κινείται το ΤΑΙΠΕΔ καθώς όπως αποδεικνύεται από την διαδικασία του διαγωνισμού του ιπποδρομιακού στοιχήματος συνεχίζει προκλητικά να αγνοεί προσφορά 40 εκατ της Global Family Partners και με μεγάλη καθυστέρηση να ζητάει από την Intralot που επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή να βελτιώσει την προσφορά της.

Πρόκειται για μια υπόθεση που είναι σκανδαλώδης και απαράδεκτη καθώς είναι προφανές ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον αλλά το ιδιωτικό συμφέρον της Intralot.
Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ και του CEO του Ταμείου Π. Μπουχώρη πρώην στελέχους της Intracom πραγματοποιείται για το θεαθήναι μόνο και μόνο για να μπορέσουν να «νομιμοποιήσουν» την απαράδεκτα χαμηλή προσφορά της Intralot.
Είναι προκλητική και απαράδεκτη η στάση του ΤΑΙΠΕΔ για 4 βασικούς λόγους
1)Γιατί ενημέρωσε την Global Family Partners ότι θα ακυρώσει την διαδικασία του διαγωνισμού για το ιπποδρομιακό στοίχημα στις 19 Αυγούστου μια ημέρα πριν την νέα ανακοίνωση και στις 20 Αυγούστου γνωστοποιεί ότι «ζητάει από την Intralot έως τις 27 Αυγούστου να υποβάλλει νέα βελτιωμένη προσφορά».
Παραπλάνησε ή όχι με την στάση του το ΤΑΙΠΕΔ ένα επενδυτή που έχει υποβάλλει προσφορά 40 εκατ ναι ή όχι;
Εν τω μεταξύ η Global Family θα καταθέσει εγγυητική επιστολή για το σύνολο των 40 εκατ ώστε να προσδώσει πρακτική και νομική εγγυρότητα στην προσφορά της....
H κατάθεση της εγγυητικής επιστολής επίκειται...
2)Πως η Intralot με ανακοίνωση της στις 13 Αυγούστου ανέφερε στις χρηματιστηριακές αρχές ότι η προσφορά της για το Ιπποδρομιακό στοίχημα είναι 56,28 εκατ ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του ποσού των 5,25 εκατ και σε ανακοίνωση του το ΤΑΙΠΕΔ αναγνωρίζει ότι η προσφορά της Intralot ήταν μόνο 5,25 εκατ ευρώ και για τον λόγο αυτό ζητάει νέα βελτιωμένη προσφορά;
3) Σε αυτή την εικόνα ασυνέπειας προς το δημόσιο συμφέρον και εμμονής να μην αναγνωρίζεται η προσφορά 40 εκατ του fund Global Family Partners τι ρόλο έχει διαδραματίσει ο νέος  Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, ο Π. Μπουχώρης, που ήταν επί χρόνια στέλεχος της Ιntracom.
Είναι ηθικό ο νέος CEO του ΤΑΙΠΕΔ να προέρχεται από την Intracom και να επικυρώνει διαγωνισμό στην Intralot;
Ο Π. Μπουχώρης ήταν στέλεχος της Intracom στα παρελθόντα έτη.
Σε παρελθούσα ανακοίνωση, η εταιρεία Intracom αναφέρει τα εξής: «Όπως ανακοινώθηκε στη Γενική Συνέλευση της 09/12/2004, η INTRACOM ολοκληρώνει ένα σημαντικό κύκλο αναδιοργάνωσης που ξεκίνησε στις αρχές του έτους, με σκοπό την προετοιμασία της για μία νέα περίοδο ανάπτυξης.
Μεταξύ των βασικών στελεχών που ανέλαβαν καίριους τομείς ήταν και ο Π. Μπουχώρης που ηγήθηκε των Υπηρεσιών (Services & Operations), με αντικείμενο την ανάληψη έργων και την παροχή υπηρεσιών ολοκλήρωσης και outsourcing στις αγορές Τηλεπικοινωνιών, Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
4)Η Global Family Partners υποστηρίζει ότι η προσφορά της είναι ποσοτικά και ποιοτικά καλύτερη από την προσφορά της Intralot για το ιπποδρομιακό στοίχημα.
Η Global Family Partners υποβάλλει προσφορά 40 εκατ. ευρώ για το ιπποδρομιακό στοίχημα και χωρίς να πραγματοποιεί οικονομικό έλεγχο (due diligence), σε αντίθεση με την Intralot που επιμερίζει το τίμημα που καταβάλλει σε βάθος ετών, ενώ συνολικά η προσφορά της δεν κρίνεται ανταγωνιστική.
Η Global Family δεν έχει άλλο δρόμο από το να προσφύγει στην δικαιοσύνη γιατί στην περίπτωση του ιπποδρομιακού στοιχήματος συντελείται ένα σκάνδαλο.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 18:34 20 Αυγούστου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης