Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η θέση υποδιοικητή της ΤτΕ θα καλυφθεί και θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των stress tests και τους στόχους της Α. Σακελλαρίου

Η θέση  υποδιοικητή της ΤτΕ θα καλυφθεί και θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των stress tests και τους στόχους της Α. Σακελλαρίου
Μετά τα stress tests θα παρθούν οι αποφάσεις για την θέση υποδιοικητή της ΤτΕ....αρκεί να μην προηγηθούν εκλογές....
(upd)Η δεύτερη θέση υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος θα καλυφθεί μετά τα stress tests και θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των stress tests και τις επιθυμίες της Αναστασίας Σακελλαρίου.....αρκεί να μην προηγηθούν πρόωρες εκλογές....
Για την δεύτερη θέση υποδιοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδος ερίζουν η Αναστασία Σακελλαρίου σημερινή CEO στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο Γιάννης Μουρμούρας σύμβουλος του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στα θέματα τραπεζών και άλλων οικονομικών θεμάτων.
Κατά καιρούς αναφέρεται ότι ο Σαμαράς προωθεί τον Μουρμούρα και ο Στουρνάρας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την Αναστασία Σακελλαρίου.
Είναι αληθές ότι τόσο ο Γιώργος Προβόπουλος πρώην διοικητής της ΤτΕ όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας σημερινός διοικητής στην ΤτΕ είχαν προτείνει στην Αναστασία Σακελλαρίου να αναλάβει υποδιοικητής στην ΤτΕ.
Το βασικό σχέδιο ήταν η ΤτΕ άπαξ και θα χάσει τον εποπτικό έλεγχο των 4 μεγάλων τραπεζών από την ΕΚΤ από τον Νοέμβριο του 2014, να μπορέσει να εποπτεύει το ΤΧΣ και με Στουρνάρα διοικητή και την Σακελλαρίου υποδιοικητή η Ελλάδα να καταφέρει να συνεχίσει να διατηρεί τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών.
Το σχέδιο δεν πέρασε, παρ΄ ότι είχε εξεταστεί κυρίως γιατί η ΕΕ και η ΕΚΤ δεν επιτρέπουν ο επόπτης να είναι ταυτόχρονα και μέτοχος των τραπεζών.
Η Αναστασία Σακελλαρίου η CEO του ΤΧΣ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ικανότατο στέλεχος αλλά ταυτόχρονα και διορατική.
Μπορεί η θητείας της να αργεί να λήξει το 2017 αλλά σε μια αλλαγή κυβέρνησης προφανώς και θα αντικατασταθεί.
Ως υποδιοικητής στην ΤτΕ θα παραμείνει έως το 2020.
Ξέχωρα από αυτό το θέμα και στρατηγικά ο Μουρμούρας αποτελεί δεύτερη επιλογή και μόνο αν αποφασίσει να αποχωρήσει από την διεκδίκηση της θέσης υποδιοικητή στην ΤτΕ η Α. Σακελλαρίου.
Ο νέος υποδιοικητής στην ΤτΕ θα κριθεί μετά τα stress tests της ΕΚΤ και σε μεγάλο βαθμό αποτελέσματα των stress tests θα κρίνουν και τις τελικές επιλογές.
Κατά την άποψη μας η θέση του υποδιοικητή έχει αξία ως προς το σκέλος των stress tests γιατί διοικητικά οι αρμοδιότητες είναι περιορισμένες.
Η Σακελλαρίου έχει περισσότερες αρμοδιότητες ως CEO στο ΤΧΣ αλλά ο καθένας χαράσσει την στρατηγική του.

(πρώτη ενημέρωση 08:15, 21 Αυγούστου 2014)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης