Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Apollo Capital και Wilbur Ross θέλουν να αγοράσουν την Attica bank τσάμπα – Από τα 18 funds οι πραγματικοί ενδιαφερόμενοι είναι 3

tags :
Apollo Capital και Wilbur Ross θέλουν να αγοράσουν την Attica bank τσάμπα – Από τα 18 funds οι πραγματικοί ενδιαφερόμενοι είναι  3
Προσφορές ορισμένων εκ των funds, θα μπορούσαν να θεωρηθούν έως και απαράδεκτες, ορισμένες αξιοπρεπείς και ελάχιστες πραγματικά καλές
Η ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών funds.
Συνολικά 18 funds έχουν εκδηλώσει προκαταρκτικό ενδιαφέρον ωστόσο από όλους αυτούς ουσιαστικά 3 φαίνεται ότι ενδιαφέρονται πραγματικά για την Attica bank.
Με βάση πληροφορίες προτάσεις ορισμένων εκ των funds, θα μπορούσαν να θεωρηθούν έως και απαράδεκτες, ορισμένες αξιοπρεπείς και ελάχιστες πραγματικά καλές.
Μεταξύ των ενδιαφερομένων περιλαμβάνονται το Apollo Capital και ο Wilbur Ross που έχει επενδύσει και στην Eurobank.
Και τα δύο funds είναι specializes in leveraged buyouts and distressed businesses που αυτό απλά και πρακτικά σημαίνει αγοράζουν πάμφθηνα και πουλάνε….με μεγάλες αποδόσεις.
Μάλιστα μια προσφορά εξ αυτών ζητάει τιμή αύξησης κεφαλαίου σε υπερβολικά χαμηλή τιμή, χαμηλότερη και από τις κατά καιρούς αναφορές μας.
Είναι προφανές όμως ότι η Attica bank δεν χρειάζεται τέτοιους είδους επενδυτές ή αν χρειάζεται θα πρέπει να θέσει πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.  
Πέραν από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στην μετοχή, δεν θα προσφέρουν σοβαρή προστιθέμενη αξία αν και θα συνδράμουν στην αναδόμηση του ισολογισμού της Attica bank.
 Το ΤΣΜΕΔΕ και η Attica bank ορθά προσδιορίζουν ορισμένες παραμέτρους για τον στρατηγικό επενδυτή, να είναι επενδυτής με τραπεζική εμπειρία ώστε να βοηθήσει την τράπεζα.
Η Attica bank δεν ενδιαφέρεται για επενδύσεις hedge funds ευκαιριακού τύπου.
Θα στηρίξει με κεφάλαια την αύξηση κεφαλαίου και θα διαπραγματευτεί όλα τα θέματα ακόμη και ενεργή συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή στο management.
Η νέα αύξηση κεφαλαίου των 400 εκατ ευρώ της Attica bank θα είναι η πρώτη αύξηση μετά από πολλά χρόνια – ίσως εξαιρώντας την ΑΜΚ του 2007 και 2009 – που θα προσδώσει αξία στον μέτοχο.
Το πλάνο ανακεφαλαιοποίησης του 2013 δεν πέτυχε γιατί υλοποιήθηκε καταναγκαστικά ή αυτό ή good και bad bank ή ενσωμάτωση στην Εθνική, δεν υπήρχαν πολλές επιλογές.
Η αύξηση του 2014 όμως όντως μπορεί να προσφέρει υπεραξία στους μετόχους της Attica bank.
Με την στάση του το ΤΣΜΕΔΕ ο βασικός μέτοχος του 51% της Attica bank παρά τις ζημίες που έχει υποστεί, στηρίζει την τράπεζα και πρέπει να αναγνωριστεί ότι στα δύσκολα δεν εγκατέλειψε όπως άλλοι μέτοχοι τραπεζών, κατά τρόπο απαράδεκτο και προσβλητικό.  
Το ΤΣΜΕΔΕ είναι διατεθειμένο να υποχωρήσει το ποσοστό του έως το 33% μετά την αύξηση αλλά και να καλύψει από 108 έως 221 εκατ ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης αλλά προφανώς το ιδανικό θα ήταν να μείνει στα 108 εκατ ευρώ.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:59 - 21 Αυγούστου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης