Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στην Ελλάδα που χάθηκαν 75 δισ. καταθέσεις και τους τελευταίους 17 μήνες είναι στάσιμες, όσοι μιλούν για bank run είναι απλά γελοίοι

Στην Ελλάδα που χάθηκαν 75 δισ. καταθέσεις και τους τελευταίους 17 μήνες είναι στάσιμες, όσοι μιλούν για bank run είναι απλά γελοίοι
Να σταματήσουν τα επιπόλαια, γελοία και απαράδεκτα παιχνίδια με τις καταθέσεις.
Κάπου στο Belvedere στο Λονδίνο ένας έλληνας επιχειρηματίας…εδώ και καιρό σκέφτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα και να μεταφέρει περίπου 18 εκατ ευρώ σε καταθέσεις.
Ο επιχειρηματίας αυτός, εσχάτως είναι προβληματισμένος, διαβάζει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει bank run στις καταθέσεις κοινώς ο κόσμος μαζικά θα αποσύρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες.
Διαβάζει ότι και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης υποστηρίζει το ίδιο, δηλαδή  θα υπάρξει bank run αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, μάλιστα δηλώνει ότι θα μεταφέρει τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
Ο έλληνας επιχειρηματίας από το Belvedere στο Λονδίνο είναι προβληματισμένος και σκέφτεται.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις σημαντικά 4% με 5% άρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην εξουσία όποτε γίνουν εκλογές άρα δεν θα επιστρέψω τις καταθέσεις στην Ελλάδα».
Το παράδειγμα που αναφέρουμε είναι 100% αληθινό.
Η ΝΔ ένα συστημικό κόμμα, βλέποντας ότι χάνει από τον ΣΥΡΙΖΑ υποπίπτει σε ακραίο λαϊκισμό, πανικοβάλει τους πολίτες και δημιουργεί μια εικόνα καταστροφής με επίκεντρο τις καταθέσεις.
Η ΝΔ λοιπόν χρησιμοποιεί τον φόνο για να κερδίσει πολιτικούς πόντους.
Αυτό δεν λέγεται πολιτική αλλά κατήφορος.
Με τις επιπόλαιες, ανεύθυνες και επικίνδυνες αναφορές σε bank run η ΝΔ βλάπτει την Ελλάδα και προκαλεί προβληματισμό στους σοβαρούς θεσμικούς κύκλους.
Η ΝΔ ως κυβέρνηση έχει δώσει μάχη για να αυξηθούν οι καταθέσεις και με την μικροπολιτική όχι δεν βοηθάει αλλά αποθαρρύνει κάθε επενδυτή.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να βλάπτουν από την μικροπολιτική τους ατζέντα τις τράπεζες, οι τράπεζες χρειάζονται προστασία και κάθε αναφορά σε bank run προκαλεί ζημία στην εθνική οικονομία.
Επειδή δυστυχώς κάποιοι στην ΝΔ υποπίπτουν σε σκόπιμα λάθη υπό την έννοια ότι διαχέουν τον τρόμο για να ανακόψουν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά λησμονούν ότι από το 2010 έως το 2014 χάθηκαν 75 δισεκ. καταθέσεων.
Από τα 237,5 δισεκ. του Ιανουαρίου του 2010 στα 162 δισεκ. του Ιουλίου του 2014.
Λησμονούν ότι επί 17 μήνες οι καταθέσεις είναι στάσιμες στα 162 δισεκ (εύρος 160-163 δισεκ) παρά τις προσπάθειες βελτίωσης της οικονομίας.
Γιατί χάθηκαν 75 δισεκ. καταθέσεων και γιατί οι καταθέσεις τους τελευταίους 17 μήνες είναι στάσιμες;
Σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα πρέπει να απαντήσει η ΝΔ και ας αφήσει ήσυχο τον τραπεζικό κλάδο που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από προβλήματα.
Αν από εδώ και πέρα συνεχιστεί η μικροπολιτική περί bank run, τότε όσοι το πράττουν θα πρέπει να ντρέπονται για την κατάντια τους.
Το www.bankingnews.gr δεν υπερασπίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε καμία διάθεση να το πράξουμε αλλά υπερασπιζόμαστε τις τράπεζες, που λόγω των πολιτικών παιχνιδιών παραμένουν παγιδευμένες.
Να σταματήσουν τα επιπόλαια, γελοία και απαράδεκτα παιχνίδια με τις καταθέσεις.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης