Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μάρτιος 2015 – Ή η ΝΔ θα ηττηθεί βαρύτατα και θα παραιτηθεί ο Σαμαράς ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σοβαρότατο εσωκομματικό πρόβλημα

Μάρτιος 2015 – Ή η ΝΔ θα ηττηθεί βαρύτατα και θα παραιτηθεί ο Σαμαράς ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σοβαρότατο εσωκομματικό πρόβλημα
Ο Μάρτιος του 2015 θα είναι ορόσημο για την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.....
Μέχρι τον Μάρτιο του 2015 απομένουν περίπου 5 μήνες.
Ο Μάρτιος του 2015 θα αποτελέσει μήνα ορόσημο για την πολιτική πορεία της Ελλάδος.
Προφανώς και οι συσχετισμοί δυνάμεων και οι εξελίξεις, θα δρομολογηθούν νωρίτερα.
Βραχυχρόνια η κυβέρνηση έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, θα παίξει επικοινωνιακά το παιχνίδι της εξόδου από την Τρόικα αλλά κάτω από καθεστώς προστασίας καθώς το πρόσφατο φιάσκο της κατάρρευσης φόβισε τους πάντες.
Το πρόσφατο κραχ ήταν η ήττα της κυβέρνησης και κυρίως η ήττα της Ελλάδος γιατί αποδείχθηκε ότι όλα είναι εύθραυστα.
Χρειάζονται μόνο 48 ώρες για να τιναχθεί όλη η προσπάθεια στον αέρα.
Αυτό σημαίνει ότι η πρόοδος που έχει υπάρξει στην εθνική οικονομία είναι πολύ μικρότερη από αυτή που προβάλλει η κυβέρνηση.
Το κραχ στην ελληνική αγορά θορύβησε και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς διαπιστώθηκε ότι κανείς δεν μπορεί να τα βάζει με τις αγορές.
Αυτά συνέβησαν.
Η κυβέρνηση λοιπόν έχοντας πολιτική στήριξη από την Ευρώπη και προσπαθώντας να πείσει ότι η προληπτική χρηματοδοτική συνδρομή είναι ένα βήμα απελευθέρωσης της Ελλάδος από την τρόικα θα προσπαθήσει να επιλύσει την βιωσιμότητα του χρέους.
Η κυβέρνηση όμως εθελοτυφλεί.
Για τους γνωρίζοντες, η προαιρετική χρηματοδοτική συνδρομή είναι ένα νέο μνημόνιο, ενώ π.χ. ο προϋπολογισμός της Ελλάδος θα πρέπει πλέον να εγκρίνεται από τις Βρυξέλλες.
Βέβαια η κυβέρνηση θα παίξει δυνατά το χαρτί της μη χρήσης των 10 δισεκ. από το ΔΝΤ και αυτό κάποιους μπορεί να παρασύρει.
Τα περί βιωσιμότητας του χρέους με 50 χρόνια επιμήκυνση και οριακή μείωση των επιτοκίων ουσιαστικά μόνο για τα διακρατικά δάνεια και υπό όρους για τα δάνεια του EFSF, είναι θεωρίες και λογιστικά τερτίπια όχι ουσιαστική επίλυση του χρέους που φθάνει τα 322 δισεκ. ευρώ.
Η κυβέρνηση όμως με επικοινωνιακούς όρους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης θα παίξει το παιχνίδι της προσπαθώντας να δελεάσει όχι τους ψηφοφόρους αλλά τους ανεξάρτητους βουλευτές για να ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του απλά αρχίζει και παίζει με όρους…κυβέρνησης.
Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να απορρίψει την πάγια θέση του κόμματος για την κρατικοποίηση των τραπεζών ήταν ιστορική απόφαση μεγάλη και ιστορική απόφαση.
Ωστόσο και για την ΝΔ και για τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση είναι εύθραυστη καθώς οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να ξεσπάσει πολιτική θύελλα ενώ μην λησμονεί κανείς…ότι οι αγορές….είναι πολύ καχύποπτες με την Ελλάδα.
Όλα αυτά θα μας οδηγήσουν στον Μάρτιο του 2015.
Τότε θα συμβούν ένα από τα δύο ενδεχόμενα.
1)Η ΝΔ θα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές και θα διασωθεί πολιτικά από την συντριβή.
Σε αυτή την περίπτωση ο Σαμαράς θα ελέγχει πλήρως το πολιτικό παιχνίδι θα είναι μια μεγάλη νίκη που θα προκαλέσει μετά βεβαιότητας πολιτικό πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω σοβαρών εσωκομματικών προβλημάτων.
2)Η ΝΔ αποτυγχάνει να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές και η Ελλάδα οδηγείται σε εκλογές όπου η ΝΔ θα καταρρεύσει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο μεγάλος νικητής με την ΝΔ δεύτερη 6 με 7 μονάδες πίσω και τρίτο κόμμα την Χρυσή Αυγή.
Η συντριβή της ΝΔ θα οδηγήσει σε απομάκρυνση τον Σαμαρά που είτε θα παραιτηθεί, είτε θα τον παραιτήσει η εσωκομματική αντιπολίτευση.
Άρα ο Μάρτιος του 2015 θα είναι ορόσημο για την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ένας εκ των δύο θα χάσει, δεν θα υπάρξουν μεσοβέζικες λύσεις.

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης